27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στον Έβρο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον  Έβρο.

Να υπενθυμίσουμε πως στον Έβρο τον προηγούμενο καιρό έχουν ξεσπάσει αρκετές πυρκαγιές, κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως διότι οι περισσότερες έχουν ξεκινήσει κοντά σε περιοχές με πυκνή βλάστηση, όπως είναι και το Δάσος της Δαδιάς.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτική.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Νεκρός λοχαγός εν ώρα υπηρεσίας

admin

Χρυσοχοΐδης: “Από τον Μάρτη οι Εβρίτες επιβεβαιώθηκαν σαν οι Ευρωπαίοι ακρίτες”

editor

Έλενα Σώκου στο 14ο συνέδριο της ΝΔ: “Δεν έχουμε περιθώρια να πάμε προς τα πίσω”

editor
27/04/2024 6:37