27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έτοιμος για όλα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου

Συνεχίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου να βρίσκεται σε επαγρύπνηση μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου να στεγαστεί προσωρινά, για ένα χρόνο το τμήμα της Ψυχολογίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, έπειτα από πρόσκλησή τους από το Δ.Σ και σε συνέχεια αυτής προς ενημέρωση κι επιβεβαίωση του αρχικού ψηφίσματος των προτάσεων που τέθηκαν στην προηγούμενη, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του.

Το θέμα που συζητήθηκε και στις 2 συνελεύσεις, αφορούσε την πρόταση του κ. Χατζηγιάννογλου Ρωμύλου (Δημάρχου της πόλης) περί μετεγκατάστασης του σχολείου με στόχο την προσωρινή εγκατάσταση εκεί του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ. Οι συμμετέχοντες στην 1η συνάντηση ήταν 177 άτομα (κατά κύριο λόγο παρουσία ενός γονέα, συμμετοχή γειτόνων, εκπαιδευτικών και λίγων πολιτών από άλλα σχολεία της πόλης). Στη 2η συνάντηση συμμετείχαν 64 άτομα από την πρώτη Γενική Συνέλευση και 12 διαφορετικά, τα οποία ενημερώθηκαν από τα μέλη της 1ης για το ψήφισμα και παρευρέθηκαν για να υπογράψουν στο ψήφισμα που ζητάει την μη υλοποίηση της πρότασης του Δημάρχου.

Ο ίδιος ο Σύλλογος μέσω δελτίο τύπου κάνει γνωστά τα θέματα και τις προτάσεις που ψηφίστηκαν:

“Τα θέματα και οι προτάσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ήταν οι εξής:

– Ενημέρωσή των μελών από το Δ.Σ για το ιστορικό του θέματος που προέκυψε κι αφορά την μετεγκατάσταση του σχολείου.
– Ενημέρωση των μελών ότι ο Δήμαρχος ζήτησε να είναι παρόν στη ΓΣ. Τα μέλη της ΓΣ αρνήθηκαν τη συμμετοχή του. Εκφράστηκε η επιθυμία των μελών του Συλλόγου για συνάντηση μαζί του, μόνο όταν προκύψει επίσημη απόφαση.
– Υπήρξαν σχόλια αμφισβήτησης για το «προσωρινό» του θέματος.
– Κατανομή ρόλων σε όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις κατά αυτής της απόφασης.

* Ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των μελών που συμμετείχαν (129 ψήφοι υπέρ) οι παρακάτω προτάσεις προς πρόληψη της υλοποίησης της πρότασης του Δημάρχου:

– Αίτηση του Δ.Σ προς το Δήμο Διδυμοτείχου έτσι ώστε να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συγκαλέσει η Αξιωματική αντιπολίτευση.
– Ετοιμασία πανό με συνθήματα που αφορούν την μετεγκατάσταση του σχολείου από τα παιδιά και τους γονείς.
– Οργάνωση και πραγματοποίηση πορείας την ώρα της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου γονέων και παιδιών, η οποία θα κατέληγε έξω από το Δημαρχείο, προς ένδειξη διαμαρτυρίας κατά αυτής της πρότασης που διαταράσσει την λειτουργία του σχολείου με ό, τι αυτό συμπεριλαμβάνει.
– Ετοιμασία επιστολών διαμαρτυρίας και παράθεση των προτάσεών μας προς όλους τους φορείς από τους οποίους εξαρτάται η μη υλοποίηση αυτής της πρότασης του Δημάρχου και αποφασίστηκε αυτή η επιστολή να αποσταλεί και προς τα ΜΜΕ.

– Ετοιμασία επιστολής αναζήτησης βοήθειας προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
– Προτάσεις μελών Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων για την προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας. Συζητήθηκε σ’ αυτό το σημείο το γιατί δεν προτείνει να εγκατασταθεί το Τμήμα Ψυχολογίας απευθείας στο Δημαρχείο, εξασφαλίζοντας την πυρασφάλεια που λείπει από το κτίριο
– Συνάντηση ξεχωριστά με την κάθε παράταξη και το σύνολο των συμβούλων της, έτσι ώστε να μας γνωστοποιηθούν οι απόψεις τους επί του θέματος και να τους ενημερώσουμε για τη δική μας θέση βάσει επιχειρημάτων.
– Εάν εκδοθεί κάποια απόφαση για μετεγκατάσταση του σχολείου να κινηθούμε νομικά καταθέτοντας ένδικα μέσα σε βάρος της απόφασης και ασφαλιστικά μέτρα προς αποτροπή της διάλυσης του σχολείου.
– Εάν εκδοθεί κάποια απόφαση να συζητηθεί πιθανή άρση αδειών λειτουργίας των καφετεριών που βρίσκονται απέναντι και σε πολύ μικρή απόσταση από τον χώρο μεταστέγασης των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
– Δηλώνουμε υπέρμαχοι της τοποθέτησης του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, όχι στο να μετεγκατασταθεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο για την τοποθέτηση αυτού.

Μέχρι σήμερα που αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έχουμε προβεί και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε όλες τις αποφάσεις που έλαβε δημοκρατικά και μέσω διαλογικής συζήτησης η 1η Γενική Συνέλευση και επιβεβαίωσε η 2η και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε και σε υλοποίηση όσων αποφάσεων έχουν ψηφιστεί ως επόμενα βήματα, σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει η νομοθεσία. Δηλώνουμε ότι θα προσβάλουμε κάθε αυθαίρετη κίνηση – απόφαση βάσει νόμου, που θίγει τα δικαιώματα των παιδιών μας.”

Related posts

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ για τρεις περιοχές του Έβρου

editor

Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 7 Φεβρουαρίου

editor

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπής στην Αλεξανδρούπολη

editor
27/04/2024 1:01