26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις

Το Euro, τα μπουζούκια και οι μεταρρυθμίσεις

Του Σπύρου Μουρελάτου

Σίγουρα κάποιοι παλαιάς κοπής αριστεροί, όπου δευτέρας φύσις η καχυποψία θα έχουν εντοπίσει τη μηχανορραφία: ο Μητσοτάκης «μπουκώνει» τη Βουλή με το εργασιακό, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την επικουρική ασφάλιση σε μία περίοδο, που το φιλοθεάμον κοινό θα απορροφάται μπροστά στις τηλεοράσεις του για τις αναμετρήσεις του Euro 2020 ή θα ξενυχτά στα κέντρα διασκέδασης, που επανέρχονται στη ζωή μας με την κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας από 1ης Ιουλίου.

Κατά τους ίδιους ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου προφανής: να περάσει εξ ορισμού ακανθώδη νομοσχέδια σε πεδία, που ανέκαθεν έκρυβαν σκοπέλους για τις κυβερνήσεις, όπως το Εργασιακό, το ασφαλιστικό και η Παιδεία με τις μικρότερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

«Ποιος θα ασχοληθεί με τον χρόνο διευθέτησης εργασίας ή την καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών, όταν παίζει Γαλλία – Γερμανία;» θα μονολογούν χαμογελώντας με περισσή ικανοποίηση, καθώς ξεσκέπασαν τις…διαβολικές μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη.

Βεβαίως, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν με δυσάρεστα για την ελληνική κοινωνία αποτελέσματα, η πραγματικότητα συνήθως ακυρώνει τις θεωρίες και τις…αυταπάτες, που λανσάρονται ως λύσεις και διέξοδοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάντα άδικο…όντως το Euro ξεκινά απόψε από τη Ρώμη και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι το talk of the town για τον επόμενο μήνα. Και ναι ύστερα από πολύμηνο εγκλεισμό, οι περισσότεροι εξ ημών θα μπούμε στον πειρασμό να επισκεφθούμε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τώρα που οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και ο ρυθμός της εμβολιαστικής εκστρατείας επιταχύνεται.

Και κάπου εδώ τελειώνει η…ευστοχία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Μάλιστα, όποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει στο πρόγραμμα του κόμματος θα διαπιστώσει πως οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Εργασίας και της Παιδείας είναι σε περίοπτη θέση.

«Γιατί τέτοια σπουδή, λοιπόν, εν μέσω θέρους;», θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος ή μη να ρωτήσει; Γιατί πρώτη φορά τους τελευταίους 15 μήνες τώρα οι θετικές επιδημιολογικές συνθήκες επιτρέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου να πιάσει το νήμα από την πρώτη περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης και να υλοποιήσει αυτά για τα οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Επιπλέον, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», μέσω του οποίου θα εισρεύσουν στην χώρα, δεν προβλέπουν ανάπαυλα για το Euro, ως εκ τούτου, ούτε το Κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες θερινής ραστώνης.

Ούτε, πάντως, και στην κυβέρνηση έχουν καμία διάθεση να κρυφτούν. Τουναντίον, η μετωπική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και δη με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε τομείς, όπως το εργασιακό και η Παιδεία, είναι καλοδεχούμενη, καθώς θα αποτελέσει, όπως λέγεται, αδιάψευστο κριτήριο για το ποιος τελικά είναι προοδευτικός και ποιος αντιδραστικός. Εξ ου και ούτε φέτος η Βουλή θα λειτουργήσει με θερινά τμήματα.

Είτε με Euro, είτε με μπουζούκια και..λοιπούς πειρασμούς, το πολιτικό σκηνικό θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα αμείλικτος καθρέφτης για όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές δυνάμεις καθ όσον εισερχόμαστε στο δεύτερο μισό της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Πηγή: afteroffice

Related posts

Ο Τσίπρας κάνει τον Κινέζο και οι μνήμες ανατριχιάζουν

editor

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!

editor

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος παραμένει σε ήρεμα νερά

editor
26/04/2024 23:54