26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τεράστια η ζήτηση για τη νέα δράση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου – Ολοκληρώθηκε με κέφι, χαρά & δημιουργική διάθεση (φωτο)

Με μεγάλη επτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ανακάλυψης της αρχαίας πόλης και της ιστορίας της, στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης Μεσημβρίας!

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, η οποία έδωσε την δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν την αρχαία πόλη και να ανακαλύψουν τα πάντα για αυτήν.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία όλων από τον κορονοϊό, η Ζώνη της Μεσημβρίας γέμισε από παιδικές φωνές και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, λόγω μεγάλης ζήτησης, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει η επανάληψη της δράσης για άλλες δύο φορές. Συγκεκριμένα  θα επαναληφθεί στις 16 και στις 20 Ιουνίου (οι θέσεις έχουν κλείσει. Ενδεχομένως να υπάρξουν ακυρώσεις).

Η δράση στηρίζεται στον εκπαιδευτικό φάκελο του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ «ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΖΩΝΗ. Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ», σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την αρχαία πόλη, παίζοντας ρόλους βασισμένους σ’ ένα παραμύθι που έχει γραφτεί ειδικά για αυτήν.

Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 έως 14 ετών.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ», που εκτελείται μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δηλώσεις συμμετοχής εφόσον υπάρξουν ακυρώσεις, στο τηλέφωνο 25510-26103 (Φιλοξένη Αϊτατόγλου).

Υπενθυμίζεται πως για την προστασία των εργαζομένων και των συμμετεχόντων από τον COVID-19, να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ. κατ’ ελάχιστο) και να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του προσωπικού κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή στον αρχαιολογικό χώρο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και κατά τη διάρκεια της δράσης.

Παρακάτω ακολουθεί πλούσιο υλικό φωτογραφιών από την 1η φορά της δράσης στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης Μεσημβρίας:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έβρος: Κάποιοι “ανακάλυψαν” 6.000 λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία – Τι ακριβώς συμβαίνει!!!

editor

Ξάνθη: Η οργάνωση-λειτουργία της Ευρώπης μέσα από διαδικτυακό παιχνίδι

editor

Χανιά: Στη Σούδα το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»

editor
26/04/2024 16:51