28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Κάποιοι “ανακάλυψαν” 6.000 λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία – Τι ακριβώς συμβαίνει!!!

Μόνο στο μυαλό κάποιων υπάρχει συγκέντρωση 6.000 λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι οποίοι ετοιμάζονται να επιχειρήσουν ομαδική εισβολή στον Έβρο τις επόμενες ώρες, όπως γράφεται από χθες το βράδυ πριν τα μεσάνυχτα.
Η συγκεκριμένη “είδηση”, ότι δηλαδή οι χιλιάδες αυτές έχουν συγκεντρωθεί σε Αδριανούπολη, Ύψαλα, Ουζούνκιοπρου (απέναντι από το Διδυμότειχο), ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ από κανένα σε αστυνομικό και στρατιωτικό επίπεδο στον υψηλότερο βαθμό στην περιοχή μας αλλά και από  μεσαία και χαμηλόβαθμα στελέχη αστυνομίας και στρατού που μάλιστα επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια αστυνομικών που κάθε βράδυ βρίσκονται στο ποτάμι και έλεγαν ότι χθες το βράδυ υπήρχε μεγαλύτερη… ησυχία και πολύ λιγότερες απόπειρες μέσω του ποταμού να περάσουν στην Ελλάδα, επιχειρήθηκαν από ομάδες τριών και τεσσάρων λαθρομεταναστών. “Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων που θα επιχειρήσουν να μπουν ομαδικά στην χώρα μας. Ούτε στις Καστανιές, ούτε στον κεντρικό και το νότιο Έβρο. Μόνο οι συνήθειες απόπειρες μεμονωμένων ομάδων προσπαθούν να πετύχουν κάτι τέτοιο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνιμα”.

Τι ακριβώς έγινε χθες βράδυ
Τι ακριβώς συνέβη χθες βράδυ και ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και σε πολύ μεγαλύτερα κεντρικά, τα οποία αναπαρήγαγαν όσα γράφτηκαν στον Έβρο. Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα τοπικού σάιτ που έφτιαξε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ανέφερε πριν τις 10 το βράδυ ότι συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μάλιστα ανέφερε τον αριθμό 6.000 ως πληροφορίες του. Στη συνέχεια και δεύτερο τοπικό σάιτ ανέφερε και αυτό για 6.000 κόσμο που συγκεντρώνεται σε όλο το μήκος των συνόρων, όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από κορυφαίες αθηναϊκές ιστοσελίδες που τα αναδημοσίευσαν και έγινε ο κακός χαμός.

Το Evros-news.gr ανέφερε χθες βράδυ ότι υπήρχαν δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως το EDIRNE TV που ανέφεραν ότι κάποιοι λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν με βάρκες κατά μικρές ομάδες στον Έβρο, τώρα που επιτράπηκε ξανά η κυκλοφορία στην Τουρκία λόγω χαλάρωσης μέτρων κορονοϊού. Έδειχναν μάλιστα σε ΒΙΝΤΕΟ κάποιους να το επιχειρούν, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν όντως αυτό το επιχείρησαν χθες ή είναι παλαιότερα πλάνα. Δεν ανέφεραν όμως τίποτα ούτε για λεωφορεία που μετέφεραν από την Κωνσταντινούπολη στην Αδριανούπολη κόσμο, ούτε τίποτε άλλο που “ανακάλυψαν” τοπικά σάιτ του Έβρου.

Τα διέψευσε όλα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ
Κι ενώ το θέμα… φούντωσε, όπως είναι φυσικό, με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά κανάλια που ανέλαβαν… δράση ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους αρχικά ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας. Αυτοί μίλησαν για κινητικότητα στην πλευρά της Τουρκίας που όμως είναι συνεχόμενη εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση κοντά στα σύνορα και πολύ περισσότερο για χιλιάδες λαθρομετανάστες που αναφέρονται. Επίσης επεσήμαναν ότι οι αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται και παραμένουν πάντα σε αυξημένη ετοιμότητα και η χθεσινοβραδινή ήταν μια πολύ ήσυχη νύχτα, με ελάχιστες απόπειρες εισβολής μέσω του ποταμού.

Μετά απ’ όλα αυτά ήρθε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, που έχει πολύ καλές πληροφορίες στη γειτονική χώρα και διέψευσε όσους αρχικά στον Έβρο και μετά σε κεντρικό επίπεδο με αναδημοσιεύσεις, ανέφεραν για χιλιάδες λαθρομετανάστες που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα, αλλά και για μεταφορά με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη. Όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε, υπήρξε μια είδηση για κάποια άτομα που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα στο Έβρο, η οποία όμως δεν μεταδόθηκε από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Μανώλης Κωστίδης σημείωσε επίσης ότι το νούμερο των 6000 μεταναστών δεν έχει μεταδοθεί από κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης. Από την Τουρκία, μάλιστα, δεν έχουν σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό.

Όπως είπε, πιθανότατα υπάρχουν κάποιες προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα όπως γινόταν πάντα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει οργανωμένη επιχείρηση μαζικής μετακίνησης μεταναστών στον Έβρο, ούτε την Ανδριανούπολη υπάρχουν πληροφορίες για λεωφορεία με μετανάστες αλλά σε κάποιες περιοχές αναφέρεται ότι ίσως κάποιοι ετοιμάζονται να περάσουν λόγω της λήξης της καραντίνας.
Ο υφυπουργός Άμυνας ήταν προγραμματισμένο

να έρθει στον Έβρο και λόγω στρατιωτικής άσκησης

Όσο για την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο, για την οποία έγραψε από προχθές το Evros-news.gr, έρχεται για την στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή και προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα και τα μέτρα που λαμβάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη θωράκιση για αποτροπές εισόδου λαθρομεταναστών.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Διακινητές στον Έβρο επιχείρησαν να μεταφέρουν 23 μετανάστες

editor

Τις επόμενες ημέρες η δημοπράτηση του έργου για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

editor

Μπόρις Μουζενίδης: Πέθανε ο άνθρωπος που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία

editor
28/03/2024 15:42