26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Νέο τμήμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας από τον ΟΦΘΑ

Αν θέλετε να ζήσετε μία εμπειρία μοναδική, έχετε τον τρόπο… Αγαπήστε την θάλασσα ακόμα περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι και αφήστε την να σας ταξιδέψει σε άλλα μέρη και συνδυάστε εκπαίδευση και διασκέδαση!

Αποκτήστε πτυχίο Skipper μόνο στον ΟΦΘΑ Αλεξανδρούπολης. Τα τμήματα που θα υπάρξουν θα είναι για αρχάριους-Skipper αλλά και για προχωρημένους- Advanced.

Τα μαθήματα ξεκινάνε 29 Μαΐου 2021 και θα διαρκέσουν 4 έβδομαδες, ελάτε και εσείς να ζήσετε κάτι διαφορετικό συμμετέχοντας στη σχολή ιστιοπλοϊας ανοικτή θαλάσσης του ΟΦΘΑ Yacht and Surf Club. Θα μάθετε να πλέετε μόνο με τον άνεμο, μαθαίνοντας τη σύγχρονη χρήση των πανιών και συγχρόνως θα εκπαιδευτείτε κατάλληλα ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαϊου Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του ΟΦΘΑ στο εκκλησάκι του Αγίου ΕΥΠΛΟΥ.

Μέσα από την πορεία των μαθημάτων τα οφέλη που θα αποκτήσετε θα είναι πολλαπλά. Τα πρακτικά μάθηματα γίνονται τα σαββακύριακα και μπορεί να λάβει μέρος οποιοδήποτε πάνω από 18 χρονών.

Θα τηρήθει αυστηρά το πρωτόκολλο ασφάλειας κατά Covid19 σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκης Ομοσπονδίας. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας θεωρείται άθλημα χαμηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων:

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα διαδυκτιακά. Η διάρκεια τους είναι απο 4 έως 8 εβδομάδες. Παράλληλα θα διοργανώθουν δύο σχολές μία για τους νέους και μία για τα άτομα που έχουνε ήδη εμπειρια. Το πτυχίο skipper αποκτάται κατόπιν εξετάσεως και ένα άτομο με “πτυχίο ιστιοπλοϊας” μπορεί να κυβερνήσει ή να ναυλώσει ιστιοπλοϊκό σκάφος έως 24 μέτρα.

Λίγα λόγια για τον ΟΦΘΑ:

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης δραστηροποιείται κυρίως στο windsurfing , kitesurfing, ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Eπαναδραστηροποιήθηκε το 2005 με μεγάλη προσπάθεια και επιτυχία. Παρ’ολη, όμως, τη μικρή διάρκεια ζωής του, παρουασιάζει έντονη δραστηριότητα και είναι από τους λίγους συλλόγους στην βόρεια Ελλάδα με επιτυχίες και διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο πανευρωπαϊκο και παγκόσμιο επίπεδο.

Υπεύθυνος Σχολής: Διδασκάλου Νάσος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6948231703 ή στο email: ofthasailing@gmail.com

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην κάμερα του e-evros.gr ο εκπαιδευτής Διδασκάλου Νάσος:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Live ξεμάτιασμα την ώρα του δημοτικού συμβουλίου

editor

4 θρυλικά Honda C50 “αναστήθηκαν” από Αλεξανδρουπολίτες

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και δωροδοκία

editor
26/04/2024 19:20