19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

4 θρυλικά Honda C50 “αναστήθηκαν” από Αλεξανδρουπολίτες

Είναι σίγουρο ότι δεν υπήρξε άλλο μηχανάκι που να ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με τα Ελληνόπουλα από το 1980 και μετά. Το θρυλικό “παπάκι” συνόδεψε τα όνειρα κάθε παιδιού που τελείωνε τότε το σχολείο και ήθελε να νιώσει… μεγάλος!

Έτσι λοιπόν 4 Αλεξανδρουπολίτες διαφόρων ηλικιών πήραν την απόφαση να  ανακατατασκευάσουν τα μηχανάκια τους και να δείχνουν σαν καινούργια! Και οι 4 είναι λάτρεις χρόνια τώρα του ιστορικού δίκυκλου! Και οι 4 έχουν εγγραφτεί σε διάφορες ομάδες οι οποίες αριθμούν σε 10.000 μέλη, που όλο και αυξάνονται.

Το τότε “lifestyle” επέστρεψε μέσα από τους 4 Αλεξανδρουπολίτες οι οποίοι, με την αγάπη τους και το μεράκι τους για το θρυλικό Honda C50 πήραν την “θαρραλέα” απόφαση να δώσουν αρκετά χρήματα για να τα ξανά “ζωντανέψουν”.

Μάλιστα στην παρέα εντάχθηκε πρόσφατα και ένα νέο μέλος 35 ετών όπου και εκείνος με την σειρά του ανακατασκεύασε το δικό του δίκυκλο.

Τα συγκεκριμένα δίκυκλα που από παλιά αποτελούν “σύμβολο μιας εποχής” είναι δυσεύρετα κα το κόστος της ολικής ανακατασκευής τους όπως αυτά που θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες είναι πολύ ακριβά καθώς τα ανταλλακτικά τους vintage από όλο τον κόσμο!

Kαι για να μιλάμε και με αριθμούς το κόστος ανακατασκευής τους φτάνει στις πολλές χιλιάδες  ευρώ, ανάλογα με τη γνησιότητα τους, από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε λίγα λόγια για τον αρχικό εμπνευστή αλλά κατασκευαστή των Honda. Ο λόγος γίνεται για τον Soihiro Honda, ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της ισχυρότερης βιομηχανίας μοτοσυκλετών στον κόσμο, είχε όχι μόνο την ικανότητα να οραματίζεται νέες πρωτότυπες και εμπνευσμένες ιδέες, αλλά και την επιμονή να τις υλοποιεί.

Το “παπί” της Honda είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το δίκυκλο που κατέκτησε τις ηπείρους, το δίκυκλο που κατασκευάστηκε σε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα, το δίκυκλο που ανέθρεψε γενιές μοτοσυκλετιστών σ’ όλο τον κόσμο.

Με την βοήθεια λοιπόν των 4 ανδρών από την Αλεξανδρούπολη “ταξιδέψαμε” σε παλιές, καλές εποχές!

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου

admin

Καβάλα: Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή

editor

Δείτε τις βαθμολογίες των Πανελληνίων

admin
19/04/2024 13:33