19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Mε το… “σταγονόμετρο” τα εμβόλια για τους συνοριοφύλακες στον Έβρο

“Όχι μόνο με καθυστέρηση, αλλά με το σταγονόμετρο στην κυριολεξία τα εμβόλια για τους συνοριοφύλακες στον Έβρο. Την ώρα που η πολιτεία σχεδιάζει τον εμβολιασμό των μεταναστών σε δομές” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας.

Όπως τονίζει στην ανάρτηση του πολλοί συνοριοφύλακες είναι αυτοί που αναμένουν να εμβολιαστούν εδώ και μήνες και εκτίθενται καθημερινά σε υγειονομικό κίνδυνο, ενώ κάποιοι άλλοι μεταβαίνουν ακόμη και στην Καβάλα για τον εμβολιασμό τους.

Κλείνοντας θέτει το εξής ερώτημα “Αν ζητούσαμε από την πολιτεία την προτεραιότητα εμβολιασμού των συνοριακών φυλάκων και αστυνομικών στον Έβρο έναντι των παράνομων μεταναστών θα ήταν άραγε ρατσιστικό ;”
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων:

“Όχι μόνο με καθυστέρηση, αλλά με το σταγονόμετρο στην κυριολεξία τα εμβόλια για τους συνοριοφύλακες στον Έβρο. Την ώρα που η πολιτεία σχεδιάζει τον εμβολιασμό των μεταναστών σε δομές, την ώρα που πλέον εισερχόμαστε σε φάση εμβολιασμού όλων των κατηγοριών του πληθυσμού, την ίδια ώρα μένουν ανεμβολίαστοι οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με μετανάστες που εισέρχονται ή προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα.

Αντί να δοθεί προτεραιότητα στην πρώτη γραμμή, ακόμη και να εξευρεθεί λύση για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα ενισχύοντας τον εμβολιασμό αυτής της κατηγορίας, σήμερα αυτή η διαδικασία είναι ουραγός στην προσπάθεια ανά την επικράτεια.
Είναι ανάγκη άμεσα να διαχωριστεί η κοινή διαχείριση με τις ένοπλες δυνάμεις του προγράμματος εμβολιασμού και να ενισχυθεί κατ’ εξαίρεση η συνοριοφυλακή στον Έβρο με τη χορήγηση δικών της εμβολίων. Διαμαρτυρόμαστε γιατί ακόμη υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι μας που αναμένουν να εμβολιαστούν εδώ και μήνες και εκτίθενται καθημερινά σε υγειονομικό κίνδυνο. Δεν μπορείς εν ώρα εργασίας, όταν τρέχεις, όταν ο επιχειρησιακός κίνδυνος είναι αυξημένος, στο ποτάμι, στο δρόμο, μέρα και νύχτα, να τηρείς κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προέχει η φύλαξη των συνόρων, που δυστυχώς είναι εις βάρος του εαυτού μας και των οικογενειών μας.

Σήμερα έστω και με το σταγονόμετρο, οι συνάδελφοι μας μεταβαίνουν ακόμη και στην Καβάλα για τον εμβολιασμό τους. Λύση που στηρίζουμε αφου ειναι η μόνη τελευταία λύση, να μετακινούνται 160 χλμ μακριά για να αναζητήσουν το πρόγραμμα ” Ελευθερία”.

Αν ζητούσαμε από την πολιτεία την προτεραιότητα εμβολιασμού των συνοριακών φυλάκων και αστυνομικών στον Έβρο έναντι των παράνομων μεταναστών θα ήταν άραγε ρατσιστικό;”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ανάπλασης και συντήρησης πρασίνου στην παραλιακή ζώνη

admin

Τα σχολεία του Έβρου θριαμβεύουν! – Το 4ο ΓΕΛ Τυχερού διακρίθηκε στο διαγωνισμό BravoSchools 2021

editor

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή – Δείτε τους χάρτες του δικτύου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα

editor
19/03/2024 6:37