27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Γαλανόλευκες & λάβαρα του 1821 κυματίζουν στην Αλεξανδρούπολη (video)

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης συνεργεία του Δήμου στολίζουν με ελληνικές σημαίες και λάβαρα το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, την ανατολική είσοδο της πόλης αλλά και την πλατεία του Φάρου. Η πόλη «ετοιμάζεται» για τους εορτασμούς!

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:
 

 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.
Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, στο ναό, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμο.

Ώρα 12:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 Άρθρο μόνο, σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, τον εκπρόσωπο της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Διδυμότειχο διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού

editor

Επετειακά γραμματόσημα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης

editor

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου παρέδωσε στο 219 ΚΙΧΝΕ υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του στρατεύματος στον Έβρο

admin
27/04/2024 7:53