26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές & φοιτητές της Αλεξανδρούπολης για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Πλήθος μαθητών και φοιτητών “βγήκε” στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης εχθές ημέρα Τετάρτη, για να διαμαρτυρηθεί για το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως που αφορά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Εδώ και εβδομάδες φοιτητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα “ενώνουν” τις φωνές τους και φωνάζουν κάτω από τις μάσκες. Το νέο νομοσχέδιο αφορά τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, την τράπεζα θεμάτων αλλά και την ελλιπή και προβληματική τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα μέσα στα αιτήματα των μαθητών της χθεσινής πορείας ήταν να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μέσα στο lockdown, να αντιμετωπίζονται όλοι οι μαθητές με ίσα κριτήρια, να μην κλείνουν τα λύκεια “εν μια νυκτί”, να προσφέρεται σε κάθε μαθητή ο απαραίτητος εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση.  Όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών είναι να μην υπάρξει ελάχιστος βαθμός εισαγωγής, περιορισμένο μηχανογραφικό αλλά ζητούν και την κατάργηση της αστυνόμευσης στα ΑΕΙ. Μέσω της πορείας φοιτητές και μαθητών γίναν “ένα” και διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα τους στην εκπαίδευση.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 300 άτομα αποτελούμενα από μαθητές από όλα τα λύκεια της πόλης αλλά και από τα γυμνάσια. Ξεκίνησαν την πορεία τους από το 1ο ΓΕΛ και κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο της πόλης και από εκεί συνέχισαν μαζί με την Ένωση Γονέων και το Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών, πέρασαν από το πάρκο της Ακαδημίας και ο τελικός προορισμός τους ήταν η περιφέρεια όπου και τελείωσε η διαδήλωση.

Ακολουθεί βίντεο από τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας:

Φ.Δ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Η ελληνική μόδα στο πλευρό της Ελπίδας

admin

Αδειάζει από προσωπικό το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης (πρώην ΙΚΑ)

editor

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με λαθραία τσιγάρα και καπνό

editor
26/04/2024 23:17