27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Δημοσιεύθηκε εχθές ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης “ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΚΤΑΣΙΝ ΔΙΩΡΟΦΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ”, με προϋπολογισμό 1.002.419,36 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί του Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2017 και που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε κτήρια, υποδομές και κατοικίες.

Αποτέλεσμα της πλημμύρας ήταν να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν: Κατεδάφιση τμημάτων Εσωτερική διαρρύθμιση με πλήρη ανακαίνιση του υφιστάμενου κτηρίου Και προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφων τμημάτων με υπόγειο.

Το νέο Κέντρο Υγείας θα διαθέτει ασανσέρ, ενώ το εμβαδό του μετά την επέκταση από την νότια πλευρά θα είναι προσεγγιστικά 520 τετραγωνικά μέτρα, 260 ανά όροφο.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ευχαρίστησε  τον “Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας,τ ην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα τον κ.Χρυσόπουλο και τον κ.Κασκαμπάνη, καθώς και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Πρόγραμμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και EUROBANK για την υπογεννητικότητα (6ος κύκλος)

editor

Σοφία Ζαχαράκη: 400 εκατομμύρια Ευρώ σε 300.000 ευάλωτους πολίτες

editor

Άγιος Δημήτριος: H ιστορία, το κόκκινο άλογο και το μύρο

editor
27/04/2024 1:58