3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Σημαντική διάκριση για την ομογενή μηχανικό Μαρία Παλάση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Παλάση (Maria Palasis) επελέγη ως μέλος στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών (National Academy of Engineering).

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές διακρίσεις για έναν μηχανικό καθώς η Ακαδημία τιμά όσους έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην έρευνα της μηχανικής, την πρακτική ή την εκπαίδευση αλλά και σε καινοτόμα νέα και αναπτυσσόμενα πεδία της τεχνολογίας.

Η Μαρία Παλάση, πρόεδρος και διευθύντρια της εταιρείας Lyra Therapeutics, με έδρα τη Μασαχουσέτη επιλέχθηκε και ψηφίστηκε από την Ακαδημία για την εξαιρετική συνεισφορά της στον σχεδιασμό ιατρικών συσκευών και συστημάτων παράδοσης φαρμάκων.

Η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών που έχει έδρα την πόλη του Ουάσιγκτον DC (Ντι Σι) επέλεξε για φέτος 106 νέα μέλη από όλη την Αμερική σε σύνολο 2355 μελών και 23 από τον υπόλοιπο κόσμο φτάνοντας τα 298.

Η ομογενής έχει διδακτορικό στη Χημική Μηχανική από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και μεταδιδακτορική υποτροφία στη Μοριακή Bιολογία από την Ιατρική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθύντρια σε εταιρεία ιατρικών συσκευών και έχει ηγηθεί στην ανάπτυξη συνδυαστικών θεραπειών ενώ από το 2011 έως το 2015 ήταν αντιπρόεδρος και διευθύντρια τεχνολογίας στην Lyra Therapeutics.

Εχει αναλάβει πολλές ηγετικές θέσεις κατά την διάρκεια της καριέρας της και θεωρείται ως ένα καταξιωμένο και σεβαστό στέλεχος στον τομέα της.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Related posts

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας στηρίζει τον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου με στάση εργασίας

editor

Σέρρες: Άντρας πυροβόλησε τους ληστές που μπήκαν σπίτι του

admin

Θεσσαλονίκη- Δωρεά ΙΣΝ: Στην τελική ευθεία η παράδοση 30 ΜΕΘ και 8 ΜΑΘ στο Ιπποκράτειο

editor
03/05/2024 5:24