19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Καταγγελία κατοίκου στην περιοχή του Βανικιώτη: “Κινδυνεύουν τα παιδιά μας”

Η επέλαση της Μήδειας στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε ολόκληρο τον Έβρο έφερε στο φως χρόνια προβλήματα αλλά και παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολίτων όπως στην περίπτωση του 46χρονου Πυροσβέστη που χάθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία κατοίκου της περιοχής του ρέματος “Βανικιωτη” στο e-evros.gr ο οποίος επεσήμανε ότι “Μετά τις τελευταίες βροχες φαίνεται η διάβρωση του λιθόστρωτου πυθμένα του ρέματος, με κίνδυνο διάβρωσης των πρανών και κίνδυνο για τις παρακειμενες πολύκατοικίες, όπως και του Μουσικού Σχολείου.”

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, υπάρχει επίσης μεγάλος κίνδυνος και από τα γέρικα πεύκα τα οποία γέρνουν προς το ρέμα, προς σπίτια αλλά και προς το Μουσικό Σχολείο.

“Ας γίνει μια αυτοψία” τονίζει “Κινδυνεύουν τα παιδιά μας, φανταστείτε τι θα γινόταν αν η χιονόπτωση ήταν εντονότερη στην Αλεξανδρούπολη, είδατε τι έγινε στην Αττική, πόσα δέντρα λύγισαν και έπεσαν”.

Συν τοις άλλοις, επεσήμανε και προβλήματα όπως τη μη σήμανση αδιεξόδου στο τέλος των τεσσάρων οδών κάθετων μεταξύ Ηροδοτου και ρέματος “Βανικιώτη”.

“Όλοι εμείς οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουμε  άμεσες λύσεις πριν θρηνήσουμε και άλλες  ανθρώπινες ζωές” καταλήγει προς το παρόν “κάνουμε τον σταυρό μας”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη πτώση στον κλάδο της εστίασης

editor

Μητροπολίτης Άνθιμος: Φορέστε μάσκες – Οι εικόνες των Αγίων δεν έχουν… ανοσία

editor

Συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με Βούλγαρους επισήμους

editor
19/04/2024 18:13