27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports Τοπικά Νέα

Με άλλα τέσσερα μετάλλια επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Δεληγεώργης

Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εβδομάδα ποδηλασίας με εκκίνηση την Θεσσαλονίκη. Εμπνευστής για το “Ble Brevet Week Thessaloniki” ήταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος, Αλεξανδρουπολίτης όντας νικητής παρόμοιας διοργάνωσης στο εξωτερικό αλλά στην μέγιστη της έκδοση (2,000χλμ) πρίν από εννέα χρόνια.

Έτσι, η πρώτη επίσημη διοργάνωση των τεσσάρων συνεχόμενων υπερμαραθωνίων αποστάσεων (200, 300, 400 και 600 χλμ) και διέσχισε και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα καλύπτοντας όλες τις αποστάσεις με τις οποίες ένας ποδηλάτης μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο του υπεραθλητή μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, μετά τις συνεχόμενες ακυρώσεις των brevets τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά η διαδρομή των 200 χλμ κινήθηκε προς τα Βόρεια (σύνορα Δοϊράνης και Ευζώνων, επιστροφή μέσω Πολύκαστρου), η διαδρομή των 400 χλμ κινήθηκε προς τα Νότια (Λιτόχωρο, Λάρισα, ανάβαση Ελασσόνας, Κατερίνη), η διαδρομή των 300 χλμ κινήθηκε προς τα Δυτικά (Βέροια, Νάουσα, προς 3-5 Πηγάδια, Έδεσσα, Αρχάγγελος, Πολύκαστρο) και τέλος η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την διαδρομή των 600 χλμ με Ανατολική κατεύθυνση (Ασπροβάλτα, Λέοντα της Αμφίπολης, Δράμα, Παρανέστι, Σταυρούπολη, Κομοτηνή, Πόρτο Λάγος, Χρυσούπολη, Ν.Πέραμο, Ασπροβάλτα).

Καθημερινά υπήρχαν πάνω από 20 συμμετοχές για την κάθε μεμονωμένη ημέρα αλλά μόνο τέσσερις αθλητές κατάφεραν να ξεκινήσουν και να τερματίσουν ολόκληρη την ποδηλατική διοργάνωση. Έτσι ανάμεσα στους τρεις Αθηναίους ποδηλάτες ήταν και ο Κωνσταντίνος ως η μοναδική βορειοελλαδίτικη συμμετοχή.

“Κάναμε ένα μικρό Tour 1,600 χλμ και 12χλμ υψομετρικά σε περίπου 4 ημέρες με αρκετές στάσεις λόγω υπερβολικής ζέστης από την Θεσσαλία και σε όλη την βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχει πλέον καμία απάτητη διαδρομή. ‘Ενώσαμε την Λάρισα με τα σύνορα Δοϊράνης και την Έδεσσα με την Κομοτηνή πάνω σε δύο ρόδες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πολλά παιδιά ακολουθούν τα
βήματά μου τόσο αγωνιστικά όσο και διοργανωτικά”

Ο Κωνσταντίνος πάντα έχει τον τρόπο να “ανεβάζει” την πόλη μας και ευχαριστεί όλους τους αναγνώστες του e-evros.gr για την στήριξή τους!

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δωρεάν rapid test από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 70χρονου για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών- Σε 200.000 ευρώ υπολογίζονται τα παράνομα κέρδη του

editor

Α. Δημοσχάκης: “Απαραίτητη η αναβαθμισμένη λειτουργία των δομών περίθαλψης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης”

editor
27/04/2024 2:05