26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσφέρω” καθαρίστηκε υποβρύχια το Λιμανάκι της Μάκρης

Η καθαριότητα είναι το άλφα και το ωμέγα και για το άτομο αλλά κυρίως για την κοινωνία. Το Λιμανάκι της Μάκρης αποτελεί έναν πολύ όμορφο και κοντινό προορισμό για να “ξεφύγει” κάποιος από την καθημερινότητα.

Πραγματοποιήθηκε  υποβρύχιος καθαρισμός στο Λιμανάκι της Μάκρης και περιμετρικά από αυτό, από δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, με στόχο την απομάκρυνση απορριμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω».

Από τον βυθό της θάλασσας απομακρύνθηκε μεγάλος όγκος από ελαστικά οχημάτων, σχοινιά και πλαστικά αντικείμενα.

Λίγα λόγια για την iSea:

Η iSea είναι μια Περιβαλλοντική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2016 στην Θεσσαλονίκη. Κύριος στόχος της είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά μέσα απο την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και τη προώθηση πολιτικών προστασίας.

Σκοπός της Περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι:

1) να συμβάλλoυν στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων ευαισθητοποιώντας την πολιτεία, τους διαχειριστές και την κοινή γνώμη για λήψη μέτρων εκεί όπου ασκούνται μη ορθολογικές δράσεις, 2) να επαγρυπνούνε και να ενημερώνουνε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα υδάτινα οικοσυστήματα 3) να συμβάλλουνε με τεχνογνωσία στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στοχεύοντας στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Διάθεση καυσόξυλων σε κατοίκους του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

editor

Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φώς σε όλη την Ελλάδα – Πότε φτάνει στην Αλεξανδρούπολη

admin

Τα δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων

admin
26/04/2024 7:19