20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνεχίζονται οι επίγειοι ψεκασμοί αλλά και οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στον Έβρο

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνουμε ότι θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV), για την αντιμετώπιση ακμαίων κουνουπιών ως ακολούθως:

Την ΤΡΙΤΗ 18/08/2020:Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Στο φυσικό-αγροτικό περιβάλλον των περιοχών του Δήμου ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. (Βόρειο τμήμα του Νομού)

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/08/2020:Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΣτο φυσικό- αγροτικό περιβάλλον των περιοχών του Δήμου ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. (Βόρειο τμήμα του Νομού)

Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών: Μετά τη δύση του ηλίου από 19:30 – 21:30

Προφυλάξεις:Παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο ανωτέρω αγροτικό-φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά την διάρκεια εφαρμογής του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής, ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Το προβλεπόμενο πρόγραμμα κίνησης συνεργείων από την Περιφέρεια Έβρου. Συνεχίζουν οι επίγειοι ψεκασμοί κουνουπιών την Τρίτη 18 Αυγούστου έως το Σάββατο στις 22 Αυγούστου.

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Συνελήφθησαν 5 άτομα «επί το έργον» – Φόρτωσαν & μετέφεραν 51 σάκους με όστρακα από την Τουρκία

editor

Δώρα σε δομές και το στρατό από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

editor

Bund: Εταιρείες όπως οι Bayer, Dow, L’Oreal χρησιμοποιούν επικίνδυνα για την υγεία χημικά

admin
20/04/2024 8:42