26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ FIBA

Στην αποστολή της εθνικής Ελλάδας θα είναι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα αγωνιστεί με τη «γαλανόλευκη» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIBA. Η ομάδα όμως θα έχει στο δυναμικό της συνολικά 3 Αντετοκούνμπο καθώς μαζί του θα είναι τα αδέρφια του, Θανάσης και Κώστας! Η Ελλάδα βρίσκεται στον 6 ο όμιλο μαζί με Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία και τα παιχνίδια της ξεκινούν την 1 η Σεπτεμβρίου.

Το φετινό Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί στην Κίνα και η εθνική θα αντιμετωπίσει πρώτα το Μαυροβούνιο, μετά τη Βραζιλία και τέλος τη Ν. Ζηλανδία. Ο όμιλος θεωρείται βατός για την εθνική και αν περάσει στην επόμενη φάση θα παίξει με κάποια από τις ομάδες του 5 ου ομίλου (ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία). Με τον MVP του ΝΒΑ στο ρόστερ της, τα προγνωστικά και το στοίχημα της bwin για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ δείχνουν φαβορί του 6 ου ομίλου την Ελλάδα. Στην φάση των ομίλων, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πηγαίνει για την πρωτιά ώστε να εξασφαλίσει με σιγουριά την είσοδο
στους 16. Αυτή τη φορά η συμμετοχή της Ελλάδας είναι ενισχυμένη κατά πολύ, καθώς στο «οπλοστάσιο» της έχει και τον καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ.

Ο Αντετοκούνμπο είναι ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στην εθνική. Δήλωσε μάλιστα περήφανος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και διπλά χαρούμενος που θα έχει μαζί του τα αδέρφια του στο training camp. Ο «Greek Freak» ήδη έχει αρχίσει και ζεσταίνεται από τα φιλικά ενώ η εθνική φαίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτερη. Μάλιστα στο τελευταίο φιλικό με το Ιράν, ο Γιάννης έκανε ένα από τα εντυπωσιακά του καρφώματα, προσπερνώντας στην πορεία του 3 αντιπάλους. Η Ελλάδα επικράτησε του Ιράν με σκορ 88- 58 ενώ Αντετοκούνμπο σημείωσε 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο παιχνίδι, ενώ έκλεψε τη μπάλα μία φορά και έκανε 2 κοψίματα.

Το πιο ενθαρρυντικό ίσως κομμάτι της συμμετοχής του Γιάννη στην εθνική, είναι η όρεξη που φαίνεται να έχει, από τα πρώτα κιόλας φιλικά παιχνίδια. Ο σταρ του ΝΒΑ παίζει με το ίδιο πάθος που αγωνίζεται για το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά όλο του το μεγαλείο.

Τελευταία φορά που η Ελλάδα ανέβηκε στο πόντιουμ των νικητών ήταν το 2006, όταν κέρδισε στην Ιαπωνία το ασημένιο μετάλλιο. Φέτος, οι πιθανότητες για μια καλή θέση είναι αυξημένες και οι προσδοκίες για αυτή τη συμμετοχή είναι πολύ υψηλές, κάτι που από τη μία μπορεί να είναι πιεστικό, όμως από την άλλη δημιουργεί πολύ θετική ψυχολογία. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης «η προπόνηση έχει ξεκινήσει και η δουλειά μας είναι στο γήπεδο, όπου θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το άγχος είναι μεγάλο, καθώς πρέπει να κάνουμε το βήμα μπροστά. Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει μετάλλιο εδώ και 10 χρόνια και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να το καταφέρουμε».

Αυτό είναι λοιπόν το πνεύμα της εθνικής και κρίνοντας τις εμφανίσεις της στα μέχρι τώρα φιλικά θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας «άσσους στο μανίκι της».

Related posts

Η Super League θα ζητήσει από την κυβέρνηση την παρουσία κόσμου στο 20% της χωτηρικότητας των γηπέδων

editor

H Αλεξανδρούπολη FC επιστρέφει στο «Φώτης Κοσμάς» και υποδέχεται τον Εθνικό Σοχού

editor

Με απουσίες και άμυνα ανάγκης στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός

editor
26/04/2024 12:38