30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Λιμενικό: Προκήρυξη για προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλήνιες

Σε ΦΕΚ, βγήκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις για το Λιμενικό. Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων ανακοινώθηκε μετά από απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής

Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος. Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης, καθορίζεται ως εξής.

Ποσοστό πενήντα έξι τοις εκατό (56%) κάτοχοι πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής. Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) κάτοχοι πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) κάτοχοι πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.

Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κάτοχοι πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.

Όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., πρέπει να υποβάλουν, όπως θα καθορίζεται λεπτομερώς στην προκήρυξη και μέσα στις προθεσμίες που θα ορίζονται σ’ αυτή, συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Δείτε την προκήρυξη: Λιμενινό

Related posts

Δήλωση Δημάρχου Ξάνθης: Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία

editor

Δυο δικογραφίες απ’ την αστυνομία, για διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο

editor

Εξαιρούνται από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι υποψήφιοι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

editor
30/04/2024 19:25