27 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Σενάρια για εκλογές στις 7 Ιουλίου

Αμέσως μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπραςανακοίνωσε πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών.

Επικρατέστερη ημερομηνία θεωρούνταν ως τώρα η 30η Ιουνίου. Ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 7 του μηνός, αφού τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.

«Όχι» σε υπηρεσιακή κυβέρνηση

Να μην παραδώσει σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός, που θα συνεχίσει κανονικά στη θέση του μέχρι τις εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει – όπως συνηθίζεται- στον ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Related posts

Τουρκία: Προκλητικές ασκήσεις «γεφύρωσης και διάβασης» του ποταμού Έβρου

editor

Ρ. Μενέντεζ: Ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ επιπλέον προμήθεια S-400 από την Τουρκία

editor

Θερμά λόγια από ΗΠΑ για την ελληνική στήριξη στην Τουρκία για τους σεισμούς

editor
27/04/2024 3:46