19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Υγεία

Eπαναστατική επιστημονική ανακάλυψη από τον Δρ. Έκτορα Χατζηπαναγή για την αναγέννηση δέρματος

Ένα μεγάλο επίτευγμα έφερε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πλαστικός χειρούργος και η επιστημονική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM).

Σύμφωνα με νέα δημοσίευση στις 13 Μαΐου στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό Journal of Functional Biomaterials , με τίτλο ‘’In Vitro Characterization of Hypoxia Preconditioned Serum (HPS)—Fibrin Hydrogels: Basis for an Injectable Biomimetic Tissue Regeneration Therapy’’, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα νέο βιολογικό υλικό που προέρχεται από περιφερικό αίμα, το οποίο έχει την ικανότητα να αναγεννά το δέρμα, καθώς και άλλους ιστούς, όταν χορηγείται τοπικά μέσω ένεσης.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, η οποία χρειάστηκε πάνω από 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ πάνω από 15 επιστήμονες, με επικεφαλής το Δρ. Έκτορα Χατζηπαναγή, έχουν εργαστεί έντονα  σε αυτό το έργο. Η έρευνα βασίζεται σε μια προηγούμενη επιστημονική καινοτομία του Δρ. Χατζηπαναγή και της ομάδα του, αφού είχαν πρώτα δείξει ότι είναι δυνατό να απομονοθούν αναγεννητικοί παράγοντες από το περιφερικό αίμα με τη διεξαγωγή μιας νέας διαδικασίας που ονομάζεται ’’Εξωσωματική Προσομοίωση Τραυμάτων’’ (Extracorporeal Wound Simulation).

Με την εργασία αυτη ο διακεκριμένος γιατρός είχε κερδίσει το γερμανικό βραβείο βιοτεχνολογίας το 2013, ενώ η ομάδα του έλαβε χορηγία 1 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για κλινική ανάπτυξη της θεραπείας. Οι επιστήμονες τώρα ελπίζουν να αναπτύξουν περαιτέρω την προσέγγισή τους σε κλινική θεραπεία για να βοηθήσουν την επούλωση χρόνιων  πληγών και την αναγέννηση ιστών, όπως το δέρμα, την καρδιά και το μυϊκό ιστό.

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει ήδη αυτή την προσέγγιση και στην Ελλάδα, για την ανάπλαση και αναζωογόνηση του προσώπου μέσω του επαναστατικού υγρού λίφτινγκ ΧΙΠ-ΛΙΦΤ (HYPPP-LIFT), το οποίο προσφέρει αποκλειστικά στην κλινική του Perfect-Blue.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.perfect-blue.com και www.hyppplift.gr .

Related posts

Το δημογραφικό στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου με την HOPEgenesis

admin

Η «χειριστικότητα» των γονέων

editor

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης

editor
19/03/2024 7:58