4 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Κυριακή Γερονικολάκη: «Να ξεφύγουμε από το τέλμα της αδράνειας και της απαξίωσης» (pic)

Η Κυριακή Γερονικολάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, κατοικεί στη Σαμοθράκη και φέτος είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Σαμοθράκη 2020».

Είναι κάτοχος πτυχίου του Κέντρου Ψυχικής Έρευνας στη Θεσσαλονίκη με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει και Βρεφονηπιαγωγός.

Ενώ αργότερα δημιούργησε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ένα πρότυπο, καινοτόμο παιδικό σταθμό, με πρωτόγνωρες παιδαγωγικές δομές.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων και στον μεσιτικό τομέα, ενώ σήμερα δεν εργάζεται, πληρώνοντας και εκείνη με τη σειρά της το τίμημα των μνημονίων.

Η κ. Κυριακή Γερονικολάκη βρήκε λίγο χρόνο στο πιεσμένο, ενόψει εκλογών, πρόγραμμα και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας για τη Σαμοθράκη και την απόφαση της να παλέψει για τον τόπο. Καθώς και γιατί έκανε την επιλογή να δώσει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χανό και να στηρίξει τον συνδυασμό «Σαμοθράκη 2020».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά του τόπου σας;

Ως νέος και δραστήριος άνθρωπος θέλω να έχω στο πλευρό μου ανθρώπους με εμπειρία και πάθος για να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Αποφάσισα, να στρατευθώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σαμοθράκη 2020» με επικεφαλής το γιατρό χειρουργό, Γιώργο Χανό σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε το νησί μας. Τη μεγάλη αγάπη μας, τη Σαμοθράκη.

Έναν ικανότατο άνθρωπο, με όραμα και αγάπη για τον τόπο, έναν άνθρωπο δοκιμασμένο για τις κοινωνικές ευαισθησίες του, έναν άνθρωπο δραστήριο και έμπειρο. Για ένα αύριο, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα, το σήμερα.

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στην επιθυμία, να συνδράμω κι εγώ ως δημοτικός σύμβουλος για μια κοινωνία, παραγωγική και δημιουργική. Να ξεφύγουμε από το τέλμα της αδράνειας και της απαξίωσης.

Να κάνουμε το νησί μας γνωστό για τις ομορφιές του, τις πεντακάθαρες παραλίες του, για τα υπέροχα μέρη του, για τους φιλόξενους ανθρώπους του. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μόνο τον ελληνικό κινηματογράφο να μας προβάλλει με τα έργα του, όπως οι Γενναίοι της Σαμοθράκης. Εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την εξωστρέφεια του νησιού μας.

Στο χέρι μας είναι να προσφέρουμε στους εαυτούς μας αυτά που μας αξίζουν.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στις φετινές εκλογές με τον συγκεκριμένο συνδυασμό;

Έχοντας τον Γιώργο Χανό επικεφαλής της παράταξης μας και έξτρα εφόδια τη γνώση και εμπειρία των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί μας, δεσμευόμαστε όλη η δημοτική του ομάδα να εργαστούμε με συνέπεια και σοβαρότητα, ώστε το νησί μας να αλλάξει «πρόσωπο». Να γίνει πιο  λειτουργικό, πιο ζωντανό και περισσότερο ασφαλές από τις καιρικές συνθήκες. Χρειαζόμαστε την ενεργό συμμετοχή της κεντρικής πολιτικής σκηνής, για υποδομές στην υγεία, στην παιδεία, στις εγκαταστάσεις, στους ελεύθερους χώρους άθλησης, στην αστυνόμευση. Θα πρέπει να πέσουμε με τα «μούτρα» στη δουλειά.

Το νησί δεν αντέχει σε άλλα «πειράματα». Ένα νησί, για να ζούμε καθημερινά, ανθρώπινα. Ένα νησί γεμάτο από τουρίστες που δίνουν ζωή και ανάσα στην τοπική οικονομία.

Ποιες είναι οι προκλήσεις και τα ζητούμενα της πολιτικής σας ατζέντας που στοχεύετε να αντιμετωπίσετε αν εκλεγείτε;

Η παράταξη μας, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χανό έχει συγκεκριμένες προτεραιότητες για τις 120 πρώτες ημέρες της ανάληψης της δημαρχιακής αρχής.

Πρώτο μας μέλημα, είναι η ενότητα όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων. Ξεκινάμε με την υλοποίηση των βασικών μας δεσμεύσεων για υποδομές, βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργία φορέων με στόχο την ενημέρωση και προώθηση των άμεσων προβλημάτων μας στην Κεντρική Διοίκηση.

Η Νέα Δημοτική Αρχή θα είναι «μπροστάρης» στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και παθογενειών του νησιού, που αγαπάμε.

Σε λίγο καιρό, θα γίνει η αποκάλυψη της νέας εικόνας της Σαμοθράκης. Και οι γενναίοι θα είμαστε όλοι εμείς!

Για ποιο λόγο πιστεύετε πως οι συμπολίτες σας πρέπει να δώσουν αυτή τη «ψήφο εμπιστοσύνης» σε εσάς προσωπικά; 

Θα ήθελα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου γιατί είμαι μια από όλους εσάς που παλεύετε καθημερινά και δε σας χαρίστηκε τίποτα.

Ζητώ την ψήφο σας γιατί σκοπός της ζωής μου είναι να βελτιώσω έμπρακτα τον τόπο που ζούμε και να κάνω το όνειρο για το νησί που αγαπώ, πραγματικότητα.

Γνωρίζω, θέλω και δεσμεύομαι, να κάνω πράξη όσα σας υπόσχομαι, έχοντας σας δίπλα μου ως ισότιμα μέλη μιας δυναμικής ομάδας.

Ζητώ την ψήφο σας, γιατί αυτή εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο σημαντική και δεν πρέπει να γίνουν βήματα προς τα πίσω.

Εμείς, οι γυναίκες δεν θα το επιτρέψουμε!

 

 

Related posts

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου

editor

Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη

editor

Γ. Οικονόμου: Επτά νέα προγράμματα για ενίσχυση της απασχόλησης, προϋπολογισμού 516 εκατ. ευρώ

editor
04/05/2024 14:09