30 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Το ΦΚΘ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με ελεύθερη επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την προβολή μας βραβευμένης ταινίας και μια διαδραστική εφαρμογή για το 1821 συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021, που φέτος έχουν θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!».

Στο πλαίσιο του εορτασμού, η είσοδος στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα είναι ελεύθερη την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους χώρους του και να γνωρίσει τη μαγεία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις πρώτες αμήχανες προσπάθειες των αρχών του 20ού αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες.

Το Σάββατο 25 του μήνα, στις 8 μ.μ., διοργανώνεται μια open air προβολή στο Άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Νεάπολης- Συκεών, της βραβευμένης ταινίας «Δεσμοί αίματος/Rams (Ισλανδία, 2015) του Γκρίμουρ Χακόναρσον. Τέλος, το ΦΚΘ προσκαλεί το κοινό να «ζήσει» τις μάχες του 1821, κατεβάζοντας την εφαρμογή e21, που δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), η διαδραστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet e21, «ζωντανεύει» 24 πίνακες των λαϊκών ζωγράφων Παναγιώτη και Δημήτρη Ζωγράφου, τους οποίους παράγγειλε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Related posts

45ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας – Τα πάντα για τη φετινή διοργάνωση (5-11 Σεπτεμβρίου 2022)

editor

Θεσσαλονίκη: «Τρένα και Ράγες», μια νοσταλγική έκθεση της φωτογραφικής λέσχης «Out of Focus»

editor

Βεβήλωσαν το μνημείο των μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Δράμα

editor
30/04/2024 18:12