18 Οκτωβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Ο Ν. Έβρου αποτελεί επίκεντρο εξελίξεων και παρά τη δύσκολη γειτονιά, δεν χάνει τα στρατηγικά του πλεονεκτήματα

Στο πλαίσιο της ομιλίας του (26/9) επί του Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών, με το οποίο  αναβαθμίζεται το πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ο Βουλευτής  Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, υποστήριξε ότι ο  

Ν. Έβρου, αποτελεί επίκεντρο εξελίξεων και παρά τη δύσκολη γειτονιά με πολλούς  κινδύνους, δεν χάνει τα στρατηγικά του πλεονεκτήματα. 

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:  

Πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία αναβαθμίζει ριζικά το  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο θα εξασφαλίσει πραγματική  αναπτυξιακή ανάταση για τη χώρα. 

Αναφερόμενος στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του, ο Υπ.Υποδομών  Χρ.Σταϊκούρας γνωστοποίησε από του Βήματος της Βουλής σειρά σημαντικών  έργων υποδομής που δρομολογούνται στο Νομό, γεμίζοντας όλους αισιοδοξία και  ελπίδα.  

Πρόκειται για έργα οραματικά προβεβλημένα εδώ και χρόνια, όπως το φράγμα  του μικρού Δερείου που συνιστά μία «λίμνη Πλαστήρα» στο Σουφλί.  

Η κατασκευή της νέας γέφυρας στο σημείο εισόδου-εξόδου των Κήπων Έβρου &  η ολοκλήρωση του έργου της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού, στην Αλεξ/πολη.  

Η εύρυθμη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης Ορμενίου, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «χρυσό» διάδρομο  συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο.  

Προτείνει και διεκδικεί πέραν του εκσυγχρονισμού της γραμμής, τουλάχιστον να  εξασφαλιστούν για το μέλλον οι επιχωματώσεις και λοιπές σταθερές υποδομές,  ώστε το έργο αυτό να καταστεί υλοποιήσιμο μελλοντικά και να λειτουργήσουν  ακώλυτα και άνετα τα «Δαρδανέλια της στεριάς» έναντι των ιστορικών. 

Επιπρόσθετα, αναμένεται και η ολοκλήρωση της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής  στη Σαμοθράκη, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά από χρόνια προς  όφελος των κατοίκων! 

Τόνισε ότι οι Εβρίτες, με αγωνία και πολλές προσδοκίες αναμένουν προσεχώς τον  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην περιοχή! 

Χαρακτήρισε σοφή & ορθή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής  Προστασίας περί σύστασης θέσης συντονιστή αποκατάστασης και ανασυγκρότησης  του Έβρου με έδρα την Αλεξανδρούπολη. 

Μία απόφαση που προσιδιάζει στην πρότασή του προ δύο ετών & πλέον, περί  θεσμοθέτησης κυβερνητικού παράγοντα Θράκης!  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνοψη της ομιλίας στον ακόλουθο  σύνδεσμο:

https://youtu.be/kqaJeQJ8t4g

Related posts

Συνελήφθησαν 2 διακινητές σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας με 17 παράνομους μετανάστες

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Θα μεταδοθεί από τα μεγάφωνα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης

admin

Ε.Στυλιανίδης: Ιδρύονται τέσσερα νέα πειραματικά σχολεία στην Κομοτηνή

editor
18/10/2024 7:17