3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Συγκροτήθηκε η επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης

Συγκροτήθηκε η επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ακολουθεί η σχετική απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. : 90 / 2024  

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 15 / 2024 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

ΘΕΜΑ : «Συγκρότηση και ορισμός μελών επιτροπής Δημοτικού  Συμβουλίου (άρθρο 70 του Ν. 3852/2010) για τη διεκδίκηση της Δυτικής  Χερσαίας Ζώνης». 

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα την 10η Απριλίου του έτους 2024, ημέρα  της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 20:00 και στο Δημοτικό Κατάστημα, το Δημοτικό  Συμβούλιο συνήλθε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση , ύστερα από την με αριθ. πρωτ.  11304 / 5/04/2024 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία έγινε  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει σήμερα και την αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ. 

Ήταν δε παρόντες, από τα μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. :  

1) ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ 

2) ΗΛΙΑΣ ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ 

3) ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΪΤΙΔΗΣ 

4) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ  5) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ 6) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ  7) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ 8) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΕΛΚΟΣ 

9) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 10) ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ 11) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ  12) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ 13) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΑΚΗΣ 14) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ 

15) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΒΛΑΣΤΙΜΙΔΗΣ 16) ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗΣ  

και δεν προσήλθαν οι κ.κ. : 1) ΕΛΕΝΗ ΙΝΤΖΕΠΕΛΙΔΟΥ ΣΥΤΜΑΛΙΔΟΥ 

17) ΕΥΑΝΘΙΑ ΒΑΛΑΣΙΔΟΥ 18) ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 19) ΣΥΜΕΩΝ ΓΚΟΥΛΙΑΜΤΖΗΣ 20) ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ 21) ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΙΚΙΔΟΥ 

22) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ  23) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ 24) ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΩΓΑΣ 

25) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ 26) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ 27) ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 28) ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ 29) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 30) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ 31) ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ 32) ΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ 

2) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΛΗΣ 3) ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ 

Παρών στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άβαντος, κ.  Χατζηπαύλου Συμεών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού βρέθηκε σε νόμιμη απαρτία (σε σύνολο  αριθμού συμβούλων 35 παρευρίσκονταν οι 32, αποτελούντες την απόλυτη  πλειοψηφία αυτού) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96, παράγραφος 2, του Ν.3463/8-6-2006 «Το συμβούλιο έχει απαρτία όταν είναι παρόν το ήμισυ πλέον  ενός του αριθμού των μελών του», εισέρχεται στην συζήτηση των θεμάτων,  παρόντος του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ζαμπούκη. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκουγκουλάκης Χρήστος  κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γκουγκουλάκης Χρήστος,  εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συγκρότηση και ορισμός  μελών επιτροπής Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 70 του Ν. 3852/2010)  για τη διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης» δίνει το λόγο στο Δήμαρχο,  κ. Ζαμπούκη Ιωάννη, ο οποίος ως εισηγητής του θέματος, λέει τα εξής: 

“Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, με την 231/2022 απόφαση, το Δημοτικό  Συμβούλιο, ομόφωνα, αποφάσισε τη διεκδίκηση για τον «αποχαρακτηρισμό» της  δυτικής χερσαίας ζώνης και τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα λειτουργήσει  προς την κατεύθυνση αυτή, τεκμηριωμένα και στηριζόμενη σε νομικά και  πραγματικά στοιχεία.  

Στο άρθρο 70 του ν.3852/2010, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η  δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συγκροτεί, κατόπιν εισήγησης του  προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επιτροπές για την επεξεργασία και την  εισήγηση ενώπιον του θεμάτων της αρμοδιότητάς του, οι οποίες αποτελούνται από  δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων , υπαλλήλους της αρμόδιας κατά  περίπτωση διεύθυνσης του δήμου, ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της  εκάστοτε επιτροπής, καθώς και από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων της  περιοχής, 

Η επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία θα οριστούν από τον  ομιλούντα, καθώς και από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Επίσης,  στις επιτροπές ο πρόεδρος προτείνεται δεσμευτικά από το Δήμαρχο και ορίζεται με  την απόφαση της συγκρότησης. 

Προτείνω, λοιπόν,: 

  1. τον ομιλούντα, ως Πρόεδρο της Επιτροπής
  2. τον κ. Παπανικολόπουλο Νικόλαο, Υποναύαρχο ε.α.
  3. τον κ. Παρθενιάδη Χαράλαμπο, Δημοτικό Σύμβουλο
  4. τον κ. Δέλκο Βασίλειο, Δημοτικό Σύμβουλο
  5. τον κ. Δαστερίδη Ηλία, Δημοτικό Σύμβουλο
  6. τον κ. Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου Ελένη, Δημοτική Σύμβουλο
  7. τον κ. Ναϊτίδη Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο”.

Στη συνέχεια, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ.κ.  Σταυράκογλου Σταύρος, Γκότσης Νικόλαος και Πέτροβιτς Δημήτριος, δήλωσαν  ότι θα συμμετέχουν οι ίδιοι στην Επιτροπή, εκπροσωπώντας τις δημοτικές  παρατάξεις τους. 

Επειδή, η κ. Δραμανίδου Νίκη δήλωσε ότι η δημοτική παράταξη τους δε θα  συμμετέχει με εκπρόσωπο της στην Επιτροπή, ο Δήμαρχος είπε να προταθεί ένα  ακόμη μέλος από τη δημοτική παράταξη «ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» και ο κ. Σταυράκογλου Σταύρος πρότεινε τον κ. Γρηγοριάδη  Νικόλαο. 

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Κυρίων  Συμβούλων μετά το τέλος της οποίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την  εισήγηση και τη συζήτηση, έλαβε υπόψη τα σχετικά έγγραφα και διατάξεις, όπως  και την παρ. 10 του άρθρου 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα,  καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας,  

Κατόπιν των ανωτέρω, το Σώμα σε σύνολο 32 ψηφισάντων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Συγκροτεί την Επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 70 του Ν.  3852/2010) με έργο τη διεκδίκηση για τον «αποχαρακτηρισμό» της Δυτικής  Χερσαίας Ζώνης, η οποία θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση αυτή,  τεκμηριωμένα και στηριζόμενη σε νομικά και πραγματικά στοιχεία και ορίζει τα  μέλη της, ως εξής: 

1.Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής 2.κ.Παπανικολόπουλος Νικόλαος, Υποναύαρχος ε.α. 

3.κ.Παρθενιάδης Χαράλαμπος, Δημοτικός Σύμβουλος 

4.κ.Δέλκος Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος 

5.κ.Δαστερίδης Ηλίας, Δημοτικός Σύμβουλος 

6.κ.Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου Ελένη, Δημοτική Σύμβουλος 

7.κ.Ναϊτίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης 

8.κ.Σταυράκογλου Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος 

9.κ.Γρηγοριάδης Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος 

 10.κ.Γκότσης Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος 

11.κ.Πέτροβιτς Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος 

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται την ίδια μέρα. 

Ο Πρόεδρος Τα μέλη Ακολουθούν υπογραφές 

Ακριβές απόσπασμα 

 Ο Πρόεδρος Δ.Σ. 

 Γκουγκουλάκης Χρήστος

Related posts

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και τα επιδόματα

admin

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης

admin

Καβάλα: Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η εκκαθάριση της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος

editor
03/05/2024 23:39