10 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία θα προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο

Η Τουρκία συμφώνησε να προμηθεύσει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα, επισφραγίζοντας τη συμφιλίωση των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

“Η διαδικασία εξομάλυνσης έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή”, υπογράμμισε ο Χακάν Φιντάν σε τηλεοπτική συνέντευξη. “Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. “Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Related posts

Στ. Καλαφάτης για 25η Μαρτίου: Παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας

editor

Το πλέγμα της ελληνικής υπεροπλίας από αέρος, στεριάς και θαλάσσης

editor

Αύξηση επιδόματος γέννησης από τα 2.000 ευρώ στα 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί και περαιτέρω ενισχύσεις για τα επόμενα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

editor
10/05/2024 16:35