3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στην ετήσια σύνοδο του δικτύου Βαλκανικών πόλεων

Ο Δήμος Ορεστιάδας εντάχθηκε για πρώτη φορά επισήμως στη σύνοδο του δικτύου Βαλκανικών χωρών Β40, μια Διαβαλκανική συνεργασία των πόλεων με σκοπό την σύμπραξη σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, τεχνολογίας ,βιώσιμης ανάπτυξης , κλιματικής κρίσης και απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος συναντήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνάντησης με την Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, την κυρία Κωνσταντίνα Καμίτση, όπου ενημερώθηκε για θέματα της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου και για τις σχέσεις των δυο χωρών.

Επίσης συζήτησε με τον Δήμαρχο Τιράνων Erion Veliaj και τον ομογενή Δήμαρχο Δρόπολης και Παγωνίου Δημήτρη Τόλη, πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλλουν στην φιλία και την συνεργασία των Βαλκανικών λαών.

Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, Πάρη Χαρλαύτη, και με άλλους δημάρχους της περιοχής μας όπως ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε και να συνεργαζόμαστε με τους υπόλοιπους δήμους των γειτονικών χωρών προωθώντας τα βέλτιστα για την πόλη μας».

Related posts

“Σφραγίζει” ο Έβρος: Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται

editor

Το “ευχαριστώ” των Βουλευτών του Έβρου στους ψηφοφόρους τους

admin

Ο 74χρονος Εβρίτης που “άγγιξε” το όρος Κλιμάντζαρο

editor
03/05/2024 2:24