4 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Προσοτσάνη Δράμας: Το μεγάλο στοίχημα με το βιολογικό κεφίρ και η έξοδός του στις αγορές της Ευρώπης

Το βιολογικό κεφίρ από την Προσοτσάνη Δράμας κατακτά τις αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μονάδας, Βασίλη Μελενεκλή, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και το 2013 βγήκαν τα πρώτα προϊόντα στην αγορά. Σιγά σιγά άρχισαν να κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό και σήμερα η οικογένεια Μελενεκλή, έχει το δικό της τυροκομείο που παράγει μία πληθώρα γαλακτοκομικών προϊόντων, ανάμεσά τους το κεφίρ και το παγωτό από κατσικίσιο γάλα, με την χάρη της να έχει φτάσει μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως είπε ο κ. Μελενεκλής, χρειάστηκαν δύο χρόνια εντατικής προσπάθειας, μελέτης και επενδύσεων, μέχρι να βγει ο πρώτος κωδικός στην αγορά, το πρόβειο γιαούρτι και στη συνέχεια το κατσικίσιο γάλα. Το πιο φιλόδοξο όμως σχέδιο του τυροκομείου μπήκε σε εφαρμογή όταν πλέον αποφασίστηκε να ανοίξει ακόμα περισσότερο η γκάμα των προϊόντων του, με την επέκταση και σε κωδικούς βιολογικών προϊόντων: βιολογικό κατσικίσιο γάλα, τυρί, Αριάνι, κεφίρ και γιαούρτι, βιολογικό πρόβειο γιαούρτι αλλά και βιολογικά τυριά όπως φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα, γραβιέρα και κεφαλοτύρι.

Η τεχνογνωσία στην παραγωγή γιαουρτιού, οδήγησε την οικογένεια Μελενεκλή να ασχοληθεί το 2018 με το βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ, αφουγκραζόμενη τη στροφή της αγοράς σε ένα μοντέλο πιο υγιεινής διατροφής.

Όσες όμως και αν είναι, τα τελευταία χρόνια, οι χαρές που παίρνει η οικογενειακή επιχείρηση βλέποντας τους στόχους της έναν έναν να κατακτώνται, τίποτα δεν συγκρίνεται, με την επιδοκιμασία του κόσμου και με τα κολακευτικά σχόλια που λαμβάνουν από εκείνους που δοκίμασαν τα προϊόντα τους. Άλλωστε “η γνώση έχει αξία μόνο όταν την μοιράζεσαι”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μελενεκλής.

Πηγή: ΕΡΤ

Related posts

Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 – Fake news και δικαίωση της Ελλάδας

editor

Αστυνομικός έσωσε άνθρωπο στην Αλεξανδρούπολη

editor

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης: Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου για παιδιά

editor
04/05/2024 16:37