3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΔΗΜΟΣ ΑΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ

Η Οικονομική Επιτροπή του <θεοσεβούς> Δήμου Αλεξανδρούπολης , με απόλυτη γνώση για τον συμβολισμό και την ουσία που έχει ο εορτασμός  του Αγίου Νικολάου, της μέγιστης θρησκευτικής τοπικής εορτής για την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, είχε την «θεόπνευστη» έμπνευση να τιμήσει τον Άγιο στις 6 Δεκεμβρίου , όχι με μια πολιτιστική εκδήλωση με θρησκευτική, παραδοσιακή, χορωδιακή, κλασσική μουσική, αλλά με συναυλία των STAN και LILA.

H απόφαση των μελών της επιτροπής που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου είναι να πληρωθεί το  μικτό ποσό των 33.000 € για την διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας, γεγονός που εγείρει τεράστια ερωτηματικά και προβληματισμό  για την «εμπνευσμένη» αυτή πρωτοβουλία.

Όπως:

– Πως τεκμηριώθηκε η συνάφεια της συγκεκριμένης συναυλίας με μια σημαντική θρησκευτική εορτή;

– Πως επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες και όχι κάποιοι άλλοι, που θα μπορούσαν να έχουν ουσιαστικότερη «σχέση» με τον εορτασμό του  τοπικού  Αγίου;

– Έγινε έρευνα αγοράς για να διαπιστωθεί αν το ποσό των 33.000 € είναι πολύ υψηλό και αν άλλοι Δήμοι και φορείς πληρώσανε στο παρελθόν  μικρότερα ποσά;

– Αυτό το ποσό που διατίθεται για την μουσική εκτόνωση μερικών εκατοντάδων φίλων του STAN, δεν θα μπορούσε να διατεθεί, με αφορμή και τον συγκεκριμένο ιδιαίτερο εορτασμό, για την κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων σε οικισμούς του Δήμου;

Η επιλογή του πως διαχειρίζεσαι τα οικονομικά ενός Δήμου , αν τα σπαταλάς, αν τα επενδύεις ή αν καλύπτεις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών, δείχνει την ποιότητα και την ευαισθησία αυτών που διοικούν.

Υπενθυμίζουμε ότι  πρόσφατα ο Σύλλογος Κυριών έχει υλοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση με τους ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΥΣ για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των «πυρόπληκτων φίλων συμπατριωτών μας που χάσανε την γη κάτω από τα πόδια τους ,καθώς κάηκε όλο το βιός τους !!!»  (όπως ανέφερε η πρόσκληση), ενώ ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έδωσε παράσταση στο θέατρο Αλτιναλμάζη «τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στην κάλυψη  των πληγών που άφησε η καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης». Για «ιστορικούς λόγους» να καταγράψουμε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχαν 5(!!!) δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της.

Υπέρ ψήφισαν οι: Ελένη Ιντζεπελίδου- Συτμαλίδου, Ηλίας Δαστερίδης, Δημήτρης Κολγιώνης και Θόδωρος Βουρδόλης. Παρών ψήφισε ο επιτήδειος ουδέτερος Κώστας Γκοτσίδης.

ΑΞΙΟΙ!!!

Related posts

Δωρεάν στάθμευση για τις εγκύους στην Αλεξανδρούπολη – Πως θα αποκτήσετε την ειδική κάρτα

editor

28η Οκτωβρίου του 1940: 80 χρόνια μετά το «ΟΧΙ»

editor

Τούρκοι δηλώνουν πως αισθάνονται δημοτικοί σύμβουλοι στη Θράκη

editor
03/05/2024 5:11