3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στ. Σταυράκογλου: Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ανάδειξη του ρόλου της πόλης μας στον παγκόσμιο χάρτη

Τη βελτίωση των υποδομών, την κοινωνική πολιτική στήριξης των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων και την επένδυση στην πράσινη οικονομία, μέσω ρεαλιστικής και τεχνοκρατικής προσέγγισης, προτάσσει στον σχεδιασμό του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΧΗ» Σταύρος Σταυράκογλου ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτώβρη.

Τονίζει ότι ο συνδυασμός του έχει όχι μόνο όραμα αλλά και σχέδιο για το πώς θα γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρωτοπόρος και βιώσιμος και απαντά στο πώς διαφοροποιείται το πρόγραμμά του σε σχέση με των άλλων συνδυασμών αλλά και για τις προκλήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

   Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Σταυράκογλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Λαμπρινή Παπαδημητρίου:

   – Θα μπορούσατε να ιεραρχήσετε τα τρία θέματα στην προγραμματική ατζέντα του συνδυασμού σας, η διευθέτηση των οποίων θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών;

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο όραμα για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης του 2030. Όμως, δεν έχουμε μόνο όραμα, έχουμε κι ένα σχέδιο για το πώς θα κάνουμε τον Δήμο μας πρωτοπόρο και βιώσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους κινούμαστε. Πρέπει να επενδύσουμε στη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας, προωθώντας έργα όπως η αναβάθμιση των δρόμων, η επέκταση του δικτύου της δημοτικής συγκοινωνίας και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Οι τρόποι επίτευξης όλων αυτών είναι η άμεση ωρίμανση μελετών με σοβαρό σχεδιασμό και η ένταξή τους σε χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή τους.

Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο του αστικού ιστού, όπου και υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουμε ήδη εντοπίσει τρία σημεία ως εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή υπόγειων υπερσύγχρονων σταθμών στάθμευσης, που θα φέρουν την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση που επιζητούμε.

Επίσης, έχουμε ως προτεραιότητα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την Κοινωνική Πολιτική και αυτό γιατί για εμάς πάνω από όλα είναι «Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ». Προγραμματίζουμε τη δημιουργία νέων κέντρων κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας. Στόχος, ισόρροπη πρόσβαση σε όλες τις δομές από όλους τους κατοίκους είτε αυτοί ζουν στις πόλεις μας, είτε στους οικισμούς μας.

Παράλληλα, έχουμε αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την καθημερινότητά των πολιτών. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα, το πράσινο και την προστασία του περιβάλλοντος στον τόπο μας. Η καθαριότητα είναι ένα σοβαρό θέμα που αδικεί την εικόνα του Δήμου, ταλαιπωρεί τους δημότες και φυσικά δεν κάνει καλό στην τουριστική κίνηση.

Επίσης, επενδύουμε στην πράσινη οικονομία, προωθούμε και αξιοποιούμε τα προγράμματα ανακύκλωσης, εκσυγχρονίζουμε τους εξοπλισμούς, εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους, υποστηρίζουμε την δημιουργία χώρων πρασίνου και ψηφιοποιούμε όλες τις υπηρεσίες του τομέα.

Όμως, για να μην ξεχνιόμαστε… προχωράμε αποφασιστικά και εστιάζουμε σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναδάσωση και την προστασία του περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές.

   – Πώς διαφοροποιείται το πρόγραμμα του συνδυασμού σας από των άλλων συνδυασμών και πώς η υλοποίησή του θα αναδιαμορφώσει την Αλεξανδρούπολη;

Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην περιβαλλοντική προστασία. Αποτελεί μια πλήρη, κοστολογημένη, ρεαλιστική και τεχνοκρατική προσέγγιση. Δεν είναι μόνο το τι λέμε, ως στόχο, αλλά και τα μέσα με τα οποία θα το κάνουμε. Με σοβαρότητα, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε μεγάλο μέρος από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων όλου του κόσμου. Αυτό δημιουργεί συνθήκες και ευκαιρίες, που θα τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

   – Ποιες οι προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε επίπεδο ανάληψης δράσεων για την άμβλυνση των επιπτώσεών τους στους πολίτες;

Άμεση ανασυγκρότηση των υποδομών που καταστράφηκαν.

Επιτάχυνση στις αποζημιώσεις των πληγέντων και φυσικά άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της φύσης που συνδέονται στενά με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Λήψη μέτρων για την έγκαιρη ενημέρωση του πληθυσμού για επερχόμενα καιρικά φαινόμενα.

Αναδιαρθρώνουμε όλους τους μηχανισμούς και τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας, με στόχο την έγκαιρη πρόγνωση, την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων φυσικών φαινομένων.

Related posts

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor

29 νέα αυτοκίνητα για την αστυνομία στον Έβρο

editor

New York Times: Φιλοουκρανική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream εκτιμούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

editor
03/05/2024 5:32