3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σύγκρουση αξιών

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, σπουδαία επαναστατική προσωπικότητα είχε πει:

“Ο κόσμος δεν υποφέρει εξαιτίας της βίας των κακών ανθρώπων, αλλά εξαιτίας της σιωπής των καλών.”

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η γνωστή τετραμελής ομάδα του, βρισκόμενοι εδώ και μήνες σε “αναβρασμό” βλέποντας την εκλογική ήττα να πλησιάζει, έχουν επιδοθεί σε ένα τοξικό πόλεμο λασπολογίας και συκοφαντίας, εναντίον πρώην στελεχών της παράταξής τους, τα οποία αποχώρησαν από αυτή επιλέγοντας το δρόμο της διαφάνειας και της καθαρότητας.

Σε αυτή την προσπάθεια επέλεξαν κάποιους επαγγελματίες της ενημέρωσης οι οποίοι “αντί πινακίου φακής”, ανέλαβαν την… “βρώμικη” αποστολή. Ευτυχώς μάταια, γιατί η κοινωνία γνωρίζει και αρχίζει να εκφράζεται.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να προβάλουν κάποια θετικά βήματα που έγιναν στη διάρκεια της θητείας τους. Η πραγματικότητα είναι ειρωνική και τους τρελαίνει.

Διαβάστε στοιχεία που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!

– Διαφημίζουν την έναρξη υλοποίησης του εμβληματικού έργου ανάπλαση της βόρειας πόλης, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έργο με την υπογραφή του Κυριάκου Αραμπατζή και των μηχανικών του δήμου που συνεργάστηκε επί θητείας του ως αντιδήμαρχος τεχνικών.

– Διαφημίζουν την προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με την εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία καθώς και τη δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη που δεν λειτούργησαν ακόμα εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας τους. ‘Εργα με την υπογραφή της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου επί θητείας της στην Προεδρία του Πολυκοινωνικού

– Διαφημίζουν τις δράσεις τουριστικής προβολής και την εξωστρέφεια του δήμου με συμμετοχή σε εκθέσεις, fam trips, φιλοξενίες, εξυπηρέτηση κ.α. Έργα με την υπογραφή της Κρυσταλλένιας Μπαμπούρα ως εντεταλμένης συμβούλου.

– Δεν διαφημίζουν (όλοι γνωρίζουν γιατί) την μοναδική πρωτοβουλία που ελήφθη με στόχο την πάταξη της αδιαφάνειας και την αποκατάσταση της τάξης στη δημοτική περιουσία και στα οικονομικά του δήμου που έχει το όνομα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΧΓΟΣ. Έργο με την υπογραφή του Γιώργου Κιζιρίδη ως τότε αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών.

Οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θυμούνται την σοβαρότητα και την τάξη που υπήρχε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας Ζαμπούκη. Έργο με την υπογραφή του Δημήτρη Κολιού ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε και κάποιους αξιόλογους υπηρεσιακούς διευθυντές τους οποίους η δημοτική αρχή, τους καρατόμησε ανεξήγητα. Ελένη Τσιαούση και Διονύσης Μαστορόπουλος. Τυχαίο;

Τι συμβαίνει τελικά;

Πέραν των παραπάνω 5, την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη την εγκατέλειψαν και πάνω από 65 δημότες που ήταν υποψήφιοι μαζί του το 2019.

Αυτό το μοναδικό πανελλαδικά φαινόμενο, ο κ. Ζαμπούκης το ονομάζει ανανέωση. Πιο πολύ όμως μοιάζει με “περονόσπορο” η ακόμη και “αφθώδη πυρετό” για να αναφέρουμε και ορολογίες του Πρωτογενούς τομέα.

Οι εξελίξεις θα είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσες.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού στον Έβρο

editor

Καταβολή του επιδόματος τριτέκνων απ’ την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

editor

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή

admin
03/05/2024 17:34