9 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Διακινητές σκορπούν τον θάνατο στην Εγνατία: Ένας νέος φόβος “γεννήθηκε” για τους Εβρίτες

Δεν έχουν τέλος το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά με οδηγούς (λαθροδιακινητές) που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα στους δρόμους του Έβρου.

Μόλις εχθές ένας νέος “συναγερμός”σήμανε στην Τροχαία για μια ακόμη περίπτωση που διακινητής μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν για λίγη ώρα τα διόδια στη Μέστη. Ηθελημένα ή άθελα δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν έχει άλλωστε και καμία σημασία αφού το αποτέλεσμα είναι ίδιο, ο φόβος που έχει αρχίσει να “φωλιάζει’ στις ψυχές όλων των Εβριτών.

Ο φόβος μήπως εμείς ή οι δικοί μας άνθρωποι είμαστε τα επόμενα θύματα.

Αλλά και το τροχαίο στον κάθετο άξονα του Έβρου στο ύψος των Ψαθάδων, όπου έχασε την ζωή του ένας 45χρονος στρατιωτικός, αλλά και ένα μήνα αργότερα στον κόμβο του Αρδανίου, με θύμα πάλι έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος πήγαινε για το μεροκάματο του. 

Και σε άλλες περιπτώσεις, οχήματα με παράνομους μετανάστες να συγκρούονται σε κολώνες και τοίχους λίγο έξω από το κέντρο της πόλης όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Πως μπορεί να μπει ένα τέλος σε αυτό; Αυτό είναι το ερώτημα που μας ταλανίζει. Γιατί το μεταναστευτικό δεν τελειώνει, όσο και να θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν τον Έβρο ως απροσπέλαστο! Η μόνη λύση είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ακινητοποίούνται τα οχήματα πριν προλάβουν να διανύσουν χιλιόμετρα μέσα στο αντίθετο ρεύμα.

Στην Αμερική υπάρχει το σύστημα Grappler.

Τι είναι και πως λειτουργεί το Grappler (δείτε το βίντεο που ακολουθεί)
Στο μπροστινό μέρος του περιπολικού οχήματος ενσωματώνεται ένα δίχτυ με μήκος έως και 2 μέτρα, το οποίο όταν έρθει σε κοντινή απόσταση παγιδεύει τον πίσω τροχό του καταδιωκόμενου και σταματά την περιφορά του. Πλέον το σύστημα έχει γραπωθεί στο δίχτυ και απομονώνεται όσο το περιπολικό να διατηρεί την ασφαλή του απόσταση.

Επείδή όμως εδώ δεν είμαστε Αμερική και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θα γίνουμε ποτέ, πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Related posts

Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο Ορεστιάδας

editor

Έβρος: Συνεχίζουν τους επίγειους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά το πρόβλημα παραμένει

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα

editor
09/05/2024 21:15