3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Συνελήφθησαν σε Καστανιές και Κήπους, να μεταφέρουν με φορτηγά λαθρομετανάστες

  • Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας  τρεις αλλοδαποί διακινητές ,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.
    Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,   ο πρώτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

    Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο πέντε (5) λαθρομετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

     

    Στη δεύτερη περίπτωση, ο δεύτερος διακινητής οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

    Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο όχημα, τέσσερις (4) λαθρομετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

     

    Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Αρδανίου – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας είκοσι ένα (21)  λαθρομετανάστες.

    Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί έπειτα από πρόσκρουση σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή την 27-06-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

    Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδα

Related posts

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

editor

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Λευκίμη

editor
03/05/2024 10:08