5 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 30 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έως και τις μεσημεριανές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Related posts

Ν. Παναγιωτόπουλος από Έβρο: Εξαιρετική επίδειξη της ισχύος πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων η άσκηση «Παρμενίων»

editor

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων της Αλεξανδρούπολης

editor

Χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από σήμερα – Πού θα παραμείνουν

editor
05/05/2024 4:07