6 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Πίτας στην Αλεξανδρούπολη

Ο άστατος καιρός που επικράτησε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη δε φαίνεται ότι πτόησε διαγωνιζόμες και διαγωνιζόμενους, κριτές και διοργανωτές καθώς ο πολυαναμενόμενος Διαγωνισμός Πίτας πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Το κατάμεστο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» γέμισε από αρώματα και θρακιώτικες γεύσεις καθώς οι συμμετοχές άγγιξαν τις 400.

Το δύσκολο έργο διάκρισης των 15 πιο νόστιμων και ευφάνταστων πιτών, που βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα, ανέλαβε κριτική επιτροπή γευσιγνωσίας από τους πλέον αρμόδιους καταξιωμένους chefs από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής και Γαστρονομίας Ελλάδος.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την ενεργό υποστήριξη του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Αγνάντιας ¨Άγιος Γεώργιος¨ και του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λουτρού, είχε ως στόχο ην ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης και παράλληλα τη γέννηση ιδέας συνεργασίας γυναικών, για σχηματισμό συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’ επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Σταυρούλα Αρβανιτοπούλου στο τραγούδι, ο Γιώργος Τσικάριας στο μπουζούκι και ο Νίκος Ζέγος στην κιθάρα, καθώς και η ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, η οποία συνοδεύσει τα χορευτικά συγκροτήματα.

Related posts

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Δράμα: Οι ανώνυμοι «νονοί» καλοσύνης ικανοποίησαν και φέτος τις πασχαλινές επιθυμίες των παιδιών

editor

Συλλήψεις ατόμων τα οποία προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
06/05/2024 13:28