8 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε με τρένα η μεταφορά απ’ το λιμάνι στρατιωτικού υλικού των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σιδηροδρομικώς ξεκίνησε από χθες Τρίτη η μεταφορά του στρατιωτικού υλικού των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων που μετέχουν στο ΝΑΤΟ, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς τις βαλκανικές και βαλτικές χώρες και περιοχές κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Τα οχήματα και το υπόλοιπο υλικό, μετέφερε  ιταλικό μεταγωγικό “SEVERINE” (με σημαία Μάλτας) που κατέπλευσε την περασμένη Κυριακή στο λιμάνι και βρίσκεται στη νότια προβλήτα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες από σημεία του νομού Έβρου απ’ όπου πέρασε η αμαξοστοιχία με το στρατιωτικό υλικό του Ιταλικού Στρατού, η επιχείρηση μεταφοράς με τα τρένα από το λιμάνι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα Τετάρτη  αναμένεται ικαι άλλες αμαξοστοιχίες να αναχωρήσουν.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκαν το μεταγωγικό “SEVERINE” ο υφυπουργός Εθνικής ΆμυναςΝίκος Χαρδαλιάς και ο Ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ενημερώθηκαν από τους επικεφαλής των logistics των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Πηγή:evrosnews

Related posts

Δήμαρχος Σουφλίου: Πολλά δέντρα μπορεί να κάηκαν, το δάσος της Δαδιάς όμως δεν χάθηκε

editor

SEAJETS: Αυτά είναι τα έκτακτα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν

admin

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου: “Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τον Έβρο & την Θράκη”

editor
08/05/2024 12:04