26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Η προηγούμενη τετραετία ήταν τετραετία ανόρθωσης για το Ελληνικό κράτος με τη ΝΔ στο τιμόνι

“ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ!!”

Συνέντευξή (30/3) στην εκπομπή “Πολιτικόραμα” στη συχνότητα της ALFA Τηλεόρασης & στον Θανάση Τσολάκη παραχώρησε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

– Η ΝΔ είναι έτοιμη για την σημαντική εκλογική μάχη & θα διεκδικήσει νικηφόρο αποτέλεσμα!!!
– Η ΝΔ διένυσε την τετραετία της θητείας της με την τήρηση απαρεγκλίτως των Συνταγματικών & Νομικών αρχών & η ικανοποίηση όλων μας για τη συνέπειά της είναι έκδηλη.
– Στην πρώτη κάλπη οι εκλογείς θα αποφανθούν για τον Πρωθυπουργό, το κυβερνών κόμμα & το μεγαλύτερο ποσοστό των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων τους ανά νομό, ενώ στη δεύτερη κάλπη θα διαφανεί ο τρόπος που θα κυβερνηθεί η χώρα!
– Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής οδήγησε σε ένα συνονθύλευμα αρνητικών επιπτώσεων για το κράτος , που ταλαιπωρεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως την γειτονική Βουλγαρία που για 5η φορά οδηγείται στις κάλπες μέσα σε 2 χρόνια.
– Η παραλυσία που προκύπτει από την ακυβερνησία λαμβάνει πολλές διαστάσεις ενώ το κρατικό ταμείο επιβαρύνεται επαχθώς με το κόστος των 140 εκ. που αγγίζει ο προϋπολογισμός για τη διεκπεραίωση των εθνικών εκλογών.
– Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ τηρήθηκαν παρά τη σωρεία κρίσεων που ήρθε αντιμέτωπο το κράτος.
– Ενδεικτικά, με τη Κυβέρνηση της ΝΔ προσώησε σε μείωση των φόρων & των εισφορών,στην στήριξη του μέσου εισοδήματος, στην δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, στην καταπολέμηση της ανεργίας κατά 6%, στην ενίσχυση της Παιδείας (25.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών) & της Υγείας!
– Επίσης έχει θωρακιστεί η εθνική άμυνα μας , το μεταναστευτικό ζήτημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το ενιαίο δόγμα ασφάλειας και άμυνας.
– Οι πολίτες οφείλουν με κριτική ικανότητα να προβούν στη σύγκριση των δύο διακυβερνήσεων ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την ασφάλεια, την εσωτερική & διεθνή πολιτική.
– Για την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού & τη σωστή διοίκηση απαιτείται μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, διαφορετικά θα επέλθει ο εθνικός διχασμός με τη συγκυβέρνηση εταίρων.
– Η απλή αναλογική είναι εφεύρημα της απελθούσας κυβέρνησης και λειτουργεί ως μηχανορραφία για να πλήξει τη τωρινή κυβέρνηση.
– Στις εκλογές του 2019 στο εύρος τους οι πολίτες αναζητούσαν τον Ηγέτη σωτήρα και τη σανίδα σωτηρίας από το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ.
– Η κρίση της Πανδημίας, η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία κλιμάκωσε όλες τις υπόλοιπες κρίσεις, όπως την ενεργειακή, την κρίση στον εφοδιαστική αλυσίδα και κατ’ επέκταση στην ακρίβεια.
– Η Κυβέρνηση της ΝΔ με πολιτικές ελαφρυντικές για τον πολίτη πετυχαίνει χωρίς να πλήττει το κρατικό ταμείο.
– Η απώλεια τόσων συνανθρώπων μας στο οδυνηρό σιδηροδρομικό δυστύχημα ταλανίζει όχι μόνο τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλο το έθνος μας.
– Το ελληνικό κράτος με τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας (Ηγουμενίτσας-Κήπων) καλύπτει τις ανάγκες της οδικής κυκλοφορίας, ωστόσο απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν για τις σιδηροδρομικές μεταφορές!
– Ήδη και ευτυχώς η ΝΔ έθεσε επί τάπητος το σιδηροδρομικό ζήτημα & άλλαξε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλιστεί εγγύηση ασφάλειας και εκσυγχρονισμού στους σιδηροδρόμους.
– Το έργο προκήρυξης και μελέτης της διπλής γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου έχει τεθεί σε ισχύ & με κρατικό προϋπολογισμό έχει εκταμιευθεί το ποσό κατασκευής και υλοποίησης το 2028.
– Πρόκειται για ένα έργο που θα μειώσει το κόστος των μεταφορών κατά 85% και ο χρόνος μεταφόρτωσης των εμποροκιβωτίων θα ελλατωθεί ραγδαία, εφόσον ληφθεί υπόψη το νέο πολύτιμο εργαλείο “των Δαρδανελίων” της στεριάς.
– Το φράγμα του Μικρού Δερείου θα αποτελέσει Πηγή ενέργειας και ιχθυοκαλλιέργειας, μια “Νέα λίμνη Πλαστήρα” καθώς θα αρδεύεται η περιοχή και θα καταπολεμηθεί η ξηρασία από τον άξονα Διδ/χου-Μεταξάδων μέχρι το Ορμένιο.
– Η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στον Έβρο είναι συμβολική, ιστορική και τιμητική για όλους τους Εβρίτες!!!
– Είμαστε αποδέκτες του σημαντικού πλεονεκτήματος που χαρίζει στην εκλογική μας περιφέρεια η υποψηφιότητά του, καθώς περίτρανα αποδεικνύεται η υποστήριξη του στον νομό μας!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον σύνδεσμο:

Related posts

Μεταναστευτικό: Τον φράχτη στον Έβρο στοχεύουν οι Τούρκοι

admin

Καβάλα: Η μαγεία των παραμυθιών και η αρμονία της μουσικής σε μια εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

editor

Σαμοθράκη: Καταστροφή στο αγροτικό δίκτυο από την ισχυρή βροχόπτωση

editor
26/04/2024 11:35