29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή τακτικών βαλλιστικών πυραύλων για Iskander

Όπως αποκάλυψε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rostec Βλαντιμίρ Αρτιάκοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 στις 19 Δεκεμβρίου η Rostec State Corporation της Ρωσίας αύξησε την παραγωγή τακτικών βαλλιστικών πυραύλων για τα συστήματα Iskander 9K720.

Η απόφαση για αύξηση της παραγωγής προφανώς έχει σκοπό να στηρίξει τη συνεχιζόμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Τα συστήματα υψηλής ακρίβειας λειτουργούν αποτελεσματικά, καταστρέφοντας τις υποδομές σε αυτήν την περιοχή. Πρόκειται για το περίφημο σύστημα Iskander μας. Είναι αρκετά αποτελεσματικό και λειτουργεί με συνέπεια, με υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας. Πρέπει να ειπωθεί εδώ ότι αυξάνουμε σημαντικά [την παραγωγή] εκτοξευτών και πυρομαχικών», είπε ο Αρτιάκοφ.

Το σύστημα Iskander μπορεί να εκτοξεύσει μια ποικιλία βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ. Ο Αρτιάκοφ πιθανότατα μιλούσε για τον κύριο οπλισμό του συστήματος, τον οιονεί βαλλιστικό πύραυλο 9M723 που έχει βεληνεκές σχεδόν 500 χιλιόμετρα.

Το 9M723 έχει πολλές διαφορετικές συμβατικές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλής πυρομαχικών διασποράς, μιας εκρηκτικής κεφαλής καυσίμου-αέρα ενισχυμένης έκρηξης, μιας ισχυρής εκρηκτικής κεφαλής κατακερματισμού, μιας διείσδυσης γης για την κατάρριψη καυσίμων και μιας συσκευής ηλεκτρομαγνητικού παλμού για αποστολές κατά ραντάρ. Ο πύραυλος μπορεί επίσης να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Το ευέλικτο βλήμα καθοδηγείται από ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS. Μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με οπτικό σύστημα αναζήτησης με ψηφιοποιημένο σύστημα συσχέτισης περιοχής χαρτογράφησης σκηνής για καθοδήγηση τερματικού.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα Iskander για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους υψηλής αξίας, όπως συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης με μεγάλη επιτυχία.

Related posts

Ρώσοι: Μόνο το Ισραήλ θα στηρίξει την Ελλάδα αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία

editor

Η πολιορκημένη Αβντιίβκα «κινδυνεύει να πέσει» στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων

editor

Άδ. Γεωργιάδης για «Καλάθι του νοικοκυριού»: Σταθερές οι τιμές σε 1.000 προϊόντα, κατά την 20ή εβδομάδα εφαρμογής

editor
29/05/2024 14:18