3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Η επιδότηση στο ρεύμα θα συνεχιστεί και το 2023 – Δεν αρκεί το σχέδιο των τραπεζών για δανειολήπτες

«Το σχέδιο των τραπεζών για τους δανειολήπτες είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι αρκετό. Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αντιδράσει ακόμη πιο γενναία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός τόνισε ότι «θα μελετήσουμε περισσότερο το σχέδιο και θα τοποθετηθούμε στη Βουλή, και εγώ και ο πρωθυπουργός, το Σάββατο», και συνέχισε λέγοντας ότι «όσα είπε σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ έχουν ενσωματωθεί στον Προϋπολογισμό».

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «λαμβάνουμε και θα λάβουμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τον πληθωρισμό, εκτιμούμε ότι έτσι όπως κινείται η οικονομία θα υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος το επόμενο διάστημα. Το πώς και πού θα κατευθυνθεί, θα αποφασιστεί από κοινού με τον πρωθυπουργό».

Σταϊκούρας: Εφικτή η επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023

Ο υπουργός Οικονομικών κατέληξε λέγοντας ότι «η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί και το 2023. Γι’ αυτό και υπάρχει ένα απόθεμα 1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «είναι εφικτή η επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023». Ωστόσο, είπε ότι το πότε ακριβώς θα εξαρτηθεί από τους εξωγενείς παράγοντες (π.χ. τιμές φυσικού αερίου), ενώ υποστήριξε ότι «κανένας οίκος αξιολόγησης, κανένας επενδυτής δεν θέτει θέμα εκλογών (σ.σ. για τις αξιολογήσεις). Οι εκλογές δεν είναι αντικείμενο προς αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους».

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Απογοητευτικά τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: “Το ΑΣΦΑ στην Αλεξανδρούπολη είναι στρατηγικής σημασίας έργο”

editor

Γ. Γεωργαντάς: Θα κινηθούμε σε τρεις κατευθύνσεις για την προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων

editor
03/05/2024 18:03