24 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης πλαισιωμένος από κλιμάκιο το οποίο αποτελούσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Καβάλας κ.κ. Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε τον Υπουργό:

  • για το έργο που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας: «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας» προϋπολογισμού 1.550.000,00 € (με Φ.Π.Α.), αναδόχου «ΜΕΚΟΝ Α.Ε.»

–    Επίσης για τις μελέτες:

α. «Διαπλάτυνση και Επέκταση Υπήνεμου Μόλου Κεντρικού Λιμένα «Απόστολος        Παύλος», προϋπολογισμού 290.000,00 € (με Φ.Π.Α.) η οποία βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

β. «Επέκταση Κρηπιδωμάτων και Προσήνεμου Μόλου καθώς και Δίκτυα Η/Μ στη Χερσαία Ζώνη της Ιχθυόσκαλας στον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας», προϋπολογισμού 450.000,00 € (με Φ.Π.Α.) η οποία θα δημοπρατηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

γ. «Μελέτη δημιουργίας νέου βόρειου κρηπιδώματος οχηματαγωγών στις λιμενικές εγκαταστάσεις Κεραμωτής (Ν. Καβάλας) και οδική σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.

Επιπλέον, ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε στo έργo: – «Αλιευτικό Καταφύγιο Δήμου Ορφανού (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 1.300.000,00 € (με Φ.Π.Α.) κα στην ανάγκη χρηματοδότησης του έργου:

  • «Αποκατάσταση βαθών αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Ραχωνίου Νήσου Θάσου» εντός του 2022.

Επίσης ενημέρωσε για τη δημοπράτηση εντός του 2022 του έργου: «Αλιευτικός Λιμενίσκος Σκάλας Ποταμιάς Θάσου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε διαδικαστικά και ουσιαστικά ζητήματα και ο Υπουργός με τη σειρά του τον διαβεβαίωσε για την περάτωση των ανωτέρω έργων.

Related posts

Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες

editor

Έβρος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

editor

Ν. Μηταράκης για Έβρο: Δύο ελληνικές ΜΚΟ διαχειρίστηκαν την υπόθεση των «38»

editor
24/07/2024 19:21