3 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Καβάλα: Συνετρίβη αεροσκάφος Antonov με 8 επιβαίνοντες – Μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου

Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov ήταν το αεροσκάφος που «έπεσε» το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022 στην περιοχή των Αντιφιλίππων, την Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος και μετέφεραν 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά. Περνούσε από διεθνές FIR. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ουκρανικό και εκκίνησε από τη Σερβία καθώς το είχε μισθώσει ιδιωτική σερβική εταιρεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντολές των πυροτεχνουργών του στρατού είναι οι πυροσβέστες να απομακρυνθούν σε απόσταση 500 μέτρων εξαιτίας του επικίνδυνου φορτίου.

Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνουν πυροτεχνουργοί οι οποίοι αφού πρώτα γίνει κατόπτευση με drone θα πλησιάσει προκειμένου να ελέγξει το φορτίο και εφόσον κριθεί πως είναι ασφαλής η προσέγγιση, τότε θα μεταβούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία.

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας: «Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε»

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο σημείο μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να απομακρυνθούν όλοι από το σημείο της συντριβής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη, είναι «ειδικό» και υπάρχει πληροφορία ότι μετέφερε πυρομαχικά.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς είχε οριοθετηθεί.

Κατέπεσε φλεγόμενο το αεροσκάφος κοντά στην Καβάλα

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αntonov An-12 το οποίο κατέπεσε στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε στις 23:47 πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε φλεγόμενο.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο κατοίκων που κατέγραψαν την πτώση του αεροσκάφους.

Related posts

Μεγάλη Τετάρτη: Η σημασία της ημέρας

editor

Εγκρίθηκαν 2 χρηματοδοτήσεις για έργα ύδρευσης στο Δήμο Σαμοθράκης

editor

Παγκόσμιά Ημέρα των Φάρων: Ανοιχτός για το κοινό ο φάρος της Αλεξανδρούπολης

editor
03/05/2024 11:16