29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η DASTERI A.Ε. ανάδοχος της αναβάθμισης φωτισμού στο Δήμο Θέρμου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Θέρμου ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «DASTERI SYSTEMS A.E.» κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης της Προμήθειας με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED».

Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης φωτισμού του Δήμου το οποίο έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά & λαμπτήρες τύπου LED.

Η τόσο σημαντική για τον Δήμο Θέρμου και τους δημότες επένδυση περιλαμβάνει την αντικατάσταση 3.845 φωτιστικών σημείων με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 3.845 τεμαχίων νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης / συντήρησης καλής λειτουργίας από την Ανάδοχο Εταιρεία. Τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED φέρουν προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας δήλωσε:

«Η Δημοτική Αρχή εν μέσω της ενεργειακής κρίσης η οποία ταλαιπορεί τη χώρα, προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει στους δημότες ποιοτικό και αποδοτικότερο φωτισμό, παρέχοντας παράλληλα στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού του Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 50%.

Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο μας την δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας με επιβράβευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 αρθρο 7, ΦΕΚ 3424/02.07.2022) καθώς και την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών.»

Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχώρησε στην υλοποίηση της επένδυσης αντικατάστασης φωτισμού, εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με μόχλευση του κόστους υλοποίησης της Προμήθειας – Εγκατάστασης και 10ετούς εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα (πλήρη χρηματοδότηση της επένδυσης από τον Ανάδοχο).

Με την 21/2022 Πράξη προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της καινοτόμου αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης Προμήθειας αντικατάστασης / αναβάθμισης του παλαιού φωτιστικού εξοπλισμού, με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας σε χρονικό διάστημα 8ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει υπέρ του Δήμου.

Related posts

Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και λειτουργικής αναβάθμισης του Δημαρχείου στις Σάπες

editor

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου άνδρα ο οποίος τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι

admin

Ξάνθη: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση παράνομων μεταναστών

editor
29/02/2024 4:32