26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Πολιτική

Το κληρονομικό χάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

του Βαγγέλη Περρή

Ο σ. Αλέξης Τσίπρας ζητάει εκλογές. Έχει στα χέρια του κρυφές δημοσκοπήσεις που αποδεικνύουν ότι ο ΣυΡιζΑ είναι πρώτο κόμμα με διαφορά  και πρέπει το αργότερο μέχρι το Μάιο να στηθούν οι κάλπες, αλλιώς μας περιμένει ζόφος και καταστροφή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, έρχεται ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, παύση των αγροτικών εργασιών, θα εκτιναχθεί η ανεργία, ο ΟΑΕΔ θα περικόψει τα βοηθήματα, δεν θα έχουμε ασφαλείς εθνικούς δρόμους κι άλλα εφιαλτικά.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν βασίζονται στην χειρομαντεία, αλλά στην ανάλυση των οικονομικοκοινωνικών δυναμικών, τις οποίες οι επιτελείς του ΣυΡιζΑ ερμηνεύουν με εργαλεία τα μαρξιστικά-λενινιστικά διαβάσματα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Την ίδια επιστημονική μέθοδο χρησιμοποίησαν και πριν από τις τελευταίες εκλογές, είχαν μάλιστα προβλέψει με ακρίβεια την κατάντια της χώρας σε περίπτωση που δεν κρατάει το τιμόνι ο σ. Τσίπρας με αντιναύαρχο τον σ. Καμμένο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έπεσαν εντελώς μέσα.

Πρόβλεψη 1η

Θα δουλεύουμε ασταμάτητα  7 ημέρες την εβδομάδα

Ο σ. Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής κατά την προεκλογική του συνέντευξη στο δελτίο του Alpha. Με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό ο Έλληνας θα περνάει και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στις φάμπρικες και στα γιαπιά. «Δεν το πίστευα! Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει επταήμερη εργασία! Είδα το βίντεο τρείς φορές και συνειδητοποίησα ότι ο κύριος Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, είναι απόψεις που πιστεύει. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του.»
Η διαβεβαίωση του τέως πρωθυπουργού για την 7ήμερη εργασία που θα επιβάλλει η κρυφή ατζέντα του Μητσοτάκη, απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα μετά τις ανακοινώσεις και άλλων ακέραιων επιφανών πολιτικών, όπως του σ. Νίκου Παππά και της σ. Έφης Αχτσιόγλου. «Η θέση αυτή του Μητσοτάκη ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα», δήλωσε ο πρώτος. «Αλλά ναι, τελικά σήμερα ο Μητσοτάκης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ήμερη εργασία», συμπλήρωσε η δεύτερη.

Πρόβλεψη 2η

Θα κοπεί το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Μαύρες γιορτές περάσαμε με το που σταμάτησε ο σ. Μανόλο Πετσίτης να παλεύει για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Ο Άγιος Βασίλης έπαψε να κατεβαίνει από τις καμινάδες, το έλκηθρό του έμεινε άδειο, το δώρο Χριστουγέννων όνειρο ήταν και πάει, το έφαγε και αυτό η ακροδεξιά μαρμάγκα.

Και να πεις ότι δεν μας είχαν προειδοποιήσει οι γραφίδες του συριζαϊκού διαλεκτικού υλισμού; Διαβάζουμε στην «Αυγή»: «Μια παροχή που θα κοπεί είναι το δώρο των Χριστουγέννων. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας φιλοδοξεί να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες της Νέας Δεξιάς στις πλάτες των εργαζόμενων. Μια παροχή που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να την περιμένουν στο τέλος της χρονιάς οι νέοι Έλληνες, καθώς γι’ αυτούς το πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει την είσοδο σε ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από τις πελατειακές σχέσεις ενός αμαρτωλού παρελθόντος που ήθελε τους εργοδότες να καταβάλουν στους “ομήρους” έναν επιπλέον μισθό πριν από τα Χριστούγεννα».

Πρόβλεψη 3η

Θα κοπούν οι 120 δόσεις για την πληρωμή παλαιών οφειλών

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι «μενουμευρωπαίοι» φιλελέδες και τα τσιράκια τους, θέλουν να πίνουν το αίμα του μεροκαματιάρη. Μόλις λοιπόν κατέλαβαν το Μαξίμου, έβαλαν τέλος στο φιλολαϊκό μέτρο των 120 δόσεων, επιβεβαιώνοντας και σε αυτή την περίπτωση την προεκλογική ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος στον τέως υφυπουργό σ. Πετρόπουλο: «Το  έχω πει και δεν έχει διαψευστεί, πως οι 120 δόσεις, οι οποίες έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή για τις ασφαλιστικές εισφορές, θα καταργηθούν από τη ΝΔ. Είναι θέματα τα οποία έχουν διατυπωθεί σαφώς από στελέχη της ΝΔ αλλά και από κ. Μητσοτάκη».

Πρόβλεψη 4η

Θα αυξηθούν οι εισφορές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών κατά  53% και θα μηδενιστούν οι επικουρικές συντάξεις

Μιλώντας στο ανεξάρτητο και φιλοπρόοδο Documento, ο αρμόδιος υφυπουργός σ. Πετρόπουλος προέβλεψε με θαυμαστή ακρίβεια το ανατριχιαστικό περιβάλλον που θα αντικαταστήσει τον ασφαλιστικό παράδεισο στον οποίο ζούσαμε επι ΣυΡιζΑ: «Μετά από την κατάργηση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο τριών πυλώνων που θα μετατρέψει το κοινωνικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση σε αγοραίο κερδοσκοπικό προϊόν. Θα επιβληθεί εισφορά 6% σε όλους τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις θα εξαφανιστούν. Οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν από την πρώτη χρονιά…Η επαναφορά του παλαιού μοντέλου θα προκαλέσει αυτόματα αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών 53% κατά μέσο όρο. Τέλος, θα προκαλέσει χιλιάδες νέα λουκέτα».

Πρόβλεψη 5η

Θα ψάχνουμε ξεροκόμματα στα σκουπίδια

Ενώ κατά την σοσιαλιστική τετραετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τρώγαμε τσιπούρες με φόντο την Ακρόπολη και καπνίζαμε πούρα πάνω στα απαλλοτριωμένα κότερα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με το που βγήκε ο Μητσοτάκης σχηματίζονται ουρές μπροστά στους σκουπιδοτενεκέδες!

Η περιγραφή ανήκει στον αντάρτη στρατευμένο ταλαντούχο στιχουργό σ. Νίκο Μωραΐτη: «Κι όταν η Ελλάδα θα ξαναγεμίσει άστεγους, κι όταν θα ξαναψηφιστεί ο υποκατώτατος μισθός, κι όταν θα πληρώνουν οι πολίτες για τα νοσήλιά τους έναν σκασμό λεφτά, κι όταν οι συνταξιούχοι θα ξανατρώνε από τα σκουπίδια, εγώ, Αλέξη, θα είμαι με τον Μητσοτάκη, όχι με αυτούς. Γιατί αυτοί τον διάλεξαν, γιατί αυτός τους αξίζει».

Πρόβλεψη 6η

Οι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι θα βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

Εδώ ο σ. Τσιπρας έδωσε ρέστα ρεαλιστικής εκτίμησης. Προειδοποίησε τον λαό ότι την ώρα που η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα θα τον σπρώχνει στους σκουπιδοτενεκέδες, οι πλούσιοι θα κάνουν καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού: «Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και τον λαό ξανά στα αμπάρια. Όσοι έφτιαξαν, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις offshore τους και ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».

Τώρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έχουμε στοιχεία για κάποιους που έχουν «τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό».

Έχουμε και λέμε. Γιάνης Βαρουφάκης: δύο τραπεζικοί λογαριασμοί στην ελβετική τράπεζα Corner Banca. Γιώργος Χουλιαράκης: λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία. Ευκλείδης Τσακαλώτος: καταθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Θεανώ Φωτίου: δύο λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία. Κώστας Δουζίνας: τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στη Μεγάλη Βρετανία και δύο λογαριασμοί στην Αυστραλία. Έφη Αχτσιόγλου: καταθέσεις σε τράπεζα του Βελγίου. Γιώργος Κατρούγκαλος: καταθέσεις σε βελγική τράπεζα. Δημήτρης Μάρδας: συνδικαιούχος σε καταθέσεις σε βελγική τράπεζα. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: διατηρεί τρεις λογαριασμούς σε τράπεζα του Μονάχου. Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ράνια Αντωνοπούλου: έχουν καταθέσεις σε τράπεζες των ΗΠΑ.

Ευχή!

Με το καλό να γίνουν εκλογές, μήπως σωθούμε και ανοίξουν οι δουλειές.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Τον Έβρο θα επισκεφτεί αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιαν. Πλακιωτάκη

editor

Η Τουρκία ξεκινά νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία – Ερντογάν: Η Ελλάδα αυξάνει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο

editor

Γιάννης Ζαμπούκης: Η Κοινωνία είναι ο καλύτερος κριτής

admin
26/04/2024 12:37