26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την απονομή τιμητικής διάκρισης στην «Κυρά του Δέλτα του Έβρου»

«Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, δύναται να απονεμηθούν σε Έλληνες και Ελληνίδες ιδιώτες, με προεδρικό διάταγμα και κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών, τα Τάγματα Αριστείας (σ.σ. τιμητικές διακρίσεις ), ήτοι “του Σωτήρος”, “της Τιμής”, “του Φοίνικος” και “της Ευποιΐας”, τα οποία αποτελούν αναγνώριση και επιβράβευση εξαιρετικών προς την Πατρίδα υπηρεσιών ή εξόχου επίδοσης σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής, τις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες, την γεωργία, την βιομηχανία, το εμπόριο και την ναυτιλία ή ιδιάζουσα δραστηριότητα ευποιΐας, όπως ορίζεται στα άρθρα 1 και 2 του ν.106/1975 (Α΄171).

Συναφώς η εν λόγω ιδιώτης μέχρι σήμερα, δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερες επαφές ή κοινές δράσεις σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον υπεύθυνο Σχηματισμό και το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής», γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λϋσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Απόδοση τιμητικής διακρίσεως ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου ή “Κυρά του Δέλτα του Έβρου”».

Η κ. Παπακωστίδου μητέρα 2 παιδιών ζει μαζί με το σύζυγο της στις καλύβες του Δέλτα του Έβρου, σε ελάχιστα μέτρα απόσταση από την τουρκική πλευρά, όπου η ελληνική σημαία υψώνεται στην καλύβα της όλον τον χρόνο, επί 35 συναπτά έτη και είναι γνωστή ως «Κυρά του Δέλτα του Έβρου» στις δυνάμεις ασφαλείας και φύλαξης των συνόρων, όπως τονίζεται στην ερώτηση.

Related posts

Η Γερμανία «μπλόκαρε» τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας: Το Βερολίνο ενοχλήθηκε από την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

editor

Περιφέρεια Α.Μ.Θ: Συνάντηση Χ. Τοψίδη με το ΤΕΕ Θράκης

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: H τελική σταυροδοσία

admin
26/04/2024 14:16