26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Απόψεις Κοινωνία

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που αγνοούν …το Σύνταγμα

του Δημήτρη Φρέσκου

«Αμέτοχος στο συμβάν» δηλώνει ο … «αρχηγός» στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή. Ο συνταξιούχος αξιωματικός της αστυνομίας που φέρεται ως ο επικεφαλής της ομάδας των 11 στο απολογητικό του υπόμνημα δηλώνει αμέτοχος στο συμβάν.

Δηλώνει πως πλην ενός συναντούσε τους υπολοίπους για πρώτη φορά στην ζωή του και πως δεν είχε καμία ενεργή συμμετοχή στην βίαιη αρπαγή του διευθυντή του σχολείου. Ζητά να μείνει ελεύθερος σε κάθε περίπτωση καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής και φέρει λευκό ποινικό μητρώο.
Υποστηρίζει πως δεν είναι ενεργό μέλος των θεματοφυλάκων και πως αν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί θα είχε εναντιωθεί ή φροντίσει να απομακρυνθεί για να μην εμπλακεί στην υπόθεση αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες του νόμου.

Οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο και τη μεταφορά του, σιδηροδέσμιου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οδηγήθηκαν στον ανακριτή τμηματικά ως και το μεσημέρι. Η μεταφορά τους στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας .
Η απολογία τους συνεχίζεται ενώ διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών
Οι κατηγορούμενοι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, είχαν τεθεί υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν είχαν ακινητοποιήσει τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος εισερχόταν στο σχολείο ενώ μόνο τρεις εξ αυτών έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, όπου έγινε το επεισόδιο. ΟΙ δύο από τους συλληφθέντες είχαν λάβει μέρος και σε προηγούμενες ενέργειες στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στις 2/11, στις 24/11 και στις 25/11 όταν είχαν εισβάλει στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας συνθήματα κατά των διευθυντών και των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αμετανόητοι οι …«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Γεμάτο ένταση ήταν από το πρωί το κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κατερίνης, όπου είχαν οδηγηθεί οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της απαγωγής του γυμνασιάρχη Αιγινίου.


Μέλη της ΕΛΜΕ Πιερίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κατερίνης είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό της απαγωγής του γυμνασιάρχη. Απέναντι τους στάθηκαν αρνητές του εμβολίου και ένθερμοι υποστηρικτές των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», ένας εκ των οποίων άρχισε να φωνάζει εναντίον των καθηγητών. Δήλωσε γονέας μαθητή από την Άνω Γλυφάδα και εκτός εαυτού κατά την διάρκεια της λεκτικής αντιπαράθεσης , φώναζε ότι το παιδί του δεν αντέχει την μάσκα στο σχολείο. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τη συμπαράσταση στο Γυμνασιάρχη Αιγινίου εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου καταδικάζοντας ομόφωνα την επίθεση – απαγωγή και προπηλακισμό του διευθυντή του Σχολείου. Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Πιερίας εκφράζουν αποτροπιασμό και καταδικάζουν κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

Θεοδωρικάκος: «Δεν θα επιτρέψουμε παρακράτος παράνοιας»

Στην υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων θεματοφυλάκων του Συντάγματος αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Έχουμε δράσει από την πρώτη στιγμή. Οι ενέργειες αυτές ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προσβάλανε την κοινή λογική και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας».

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Από τα μαντζούνια κατά του κορονοϊού στα όπλα

Οι φωτογραφίες με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να φέρουν όπλα ανά χείρας φορώντας στολές παραλλαγής προκάλεσαν σάλο και την έρευνα της Αστυνομίας .

Ερευνάται αν και υπό ποιες συνθήκες ομάδες «Θεματοφυλάκων» έλαβαν σε εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου που παραπέμπει στο τρόπο λειτουργίας των φασιστικών ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Ως εκπαιδευτές της ομάδας φέρονται πρόσωπα που έχουν σχέση και με την οργάνωση του Ιερού Λόχου στην Θεσσαλονίκη.
Είναι προφανές πως υπό αυτό το πρίσμα η υπόθεση λαμβάνει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις. Είναι άλλο πράγμα κάποιοι να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα σε ένα πλαίσιο παράνοιας και γραφικότητας ,και άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές τελώντας αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις.

Πηγή: afteroffice.gr

 

Related posts

Ολοκληρώθηκε και ο 3ος Φιλανθρωπικός αγώνας για τον μικρό Χρήστο

admin

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην Αλεξανδρούπολη

editor

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάπτυξη διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή

editor
26/04/2024 18:55