29 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση της Σ. Ζαχαράκη με τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και επίσκεψη στο ΙΕΚ Τουρισμού

Σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του τουρισμού, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και επίσκεψη στο ΙΕΚ Τουρισμού, περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Έβρου προσκεκλημένη της γυναικείας οργάνωσης Women Act, της οποίας είναι πρέσβειρα, καθώς θα συμμετέχει στην απογευματινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου παραρτήματος στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, είναι η γυναικεία ενδυνάμωση. «Είναι πολύ σημαντικό να ενδυναμώσουμε τη γυναικεία παρουσία σε όλο το στίβο και οπουδήποτε επιλέγει ο καθένας και η καθεμία να εκπροσωπηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, η υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι συνομίλησαν για θέματα θρησκευτικού τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε στολίδι το ΙΕΚ Τουρισμού «για την κατάρτιση στην περιοχή, με μία πολυετή εμπειρία αλλά και μία πολυετή παρακαταθήκη στο κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης εδώ στην Αλεξανδρούπολη».

Τέλος, η υφυπουργός Τουρισμού, αναφερόμενη στη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έργα υποδομών τα οποία γίνονται είτε κεντρικά από τα υπουργεία είτε και εδώ από τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς δίνουν μία καινούργια πνοή στην περιοχή, μία πνοή η οποία έχει έναν αέρα υπόσχεσης, μία εξωστρέφεια -η οποία υπήρχε και κάποιο καιρό ίσως να είχε ατονήσει αλλά επανέρχεται πολύ δυναμικά». «Η επόμενη εικοσαετία θα είναι πολύ διαφορετική για τον Έβρο», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Related posts

Νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Βασίλης Μαυρίδης

admin

Διαγωνισμός μεταξύ ουλαμών αρμάτων Ελλάδας-ΗΠΑ στη Θράκη

editor

Στον Έβρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

admin