26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εβρίτισσα παρουσιάζει την παράσταση “Δαίδαλος και Ίκαρος” από χαρτί!

Η Δήμητρα Πεμούση, κατάγεται από τον Πόρο του Έβρου και δημιούργησε μια παράσταση πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Όταν η τέχνη είναι μέσα μας μπορούμε να δημιουργήσουμε πράγματα που πριν δεν είχαμε ούτε καν φανταστεί.

Η Δήμητρα λοιπόν είναι κουκλοπαίκτρια, ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτις στο επάγγελμα και αποφάσισε να προβάλλει τον πανάρχαιο μύθο του “Δαίδαλου και του Ίκαρου” με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο! Απλά χρησιμοποίησε το χαρτί και δημιούργησε μια ολόκληρη παράσταση.

Το e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με την Εβρίτισσα, Δήμητρα και η ίδια μας είπε πως “Είναι η ιστορία που μου έλεγε η γιαγιά μου η Δήμητρα στο κουζινάκι της στο χωριό του Έβρου, όπου και μεγάλωσα. Αυτός ο μύθος με εξιτάρει από μικρή και έτσι αποφάσισα μέσα στη διάρκεια της καραντίνας να ασχοληθώ με αυτό το μύθο διότι ο κρυφός “πόθος” του ανθρώπου είναι να πετάξει”.

Σε ερώτηση που της έγινε για το πως έγινε η επιλογή του χαρτιού ως υλικό μας απάντησε ότι “Οι ιδιότητες του χαρτιού, η ευαίσθητη και εύθραυστη φύση του, η περιορισμένη αντοχή του στον χρόνο, στην υγρασία και την ζέστη, όπως τα ευαίσθητα υλικά που χρησιμοποίησε ο Δαίδαλος για να φτιάξει φτερά, ήταν το έναυσμα για την πρωτότυπη μεταφορά του μύθου “Δαίδαλος και Ίκαρος” σε ένα χάρτινο τρισδιάστατο κουκλοθέατρο”.

Όσοι είναι λοιπόν τυχεροί και δουν το έργο της, θα παρακολουθήσουν να εκτυλίσσεται ο μύθος του “Δαίδαλου και το Ίκαρου” σε ένα χάρτινο τρισδιάστατο κουκλοθέατρο και θα αντικρίσουν, κούκλες και αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από χαρτί με τις παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές Kirigami και origami.

Σύμφωνα και με την ίδια έχει ξανά έρθει στον Έβρο για να παρουσιάσει παράσταση αλλά μας υποσχέθηκε παράλληλα πως μόλις βρει την κατάλληλη ευκαιρία θα φέρει και την παράσταση αυτή και στον Έβρο μας. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, την Δήμητρα την “χωρίζουν” λίγες ώρες πριν την μεγάλη  πρεμιέρα της παράστασης “Δαίδαλος και Ίκαρος” η οποία θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού “Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός”.

Εμείς να της ευχηθούμε καλή επιτυχία, θα της στείλουμε όλη τη θετική μας ενέργεια για ένα άρτιο και τέλειο αποτέλεσμα!

Φ.Δούκογλου

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Άνοιξε η πλατφόρμα του 44ου Φεστιβάλ Δράμας

editor

Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη

editor

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το νομοσχέδιο των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων

editor
26/04/2024 11:50