26 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συμμετείχε στο Πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Έκλεισε πολύ όμορφα η Εβδομάδα δράσεων του Γενικού Λυκείου Τυχερού η οποία έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης και την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά το σχολικό έτος 2020-21 το Γενικό Λύκειο Τυχερού συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε σχολεία ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φέτος το πρόγραμμα EPAS θέτει ως προτεραιότητα δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη επικεντρώνεται στην Ημέρα της Ευρώπης (9η Μαΐου) και εξετάζει ζητήματα εξέλιξης και λειτουργίας της ΕΕ, τις εκστρατείες για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και τις πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η δεύτερη, με αφετηρία τα 40 έτη από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, επιχειρεί να καταγράψει ενδεικτικά έργα σε τοπικό επίπεδο, τα οποία έχουν υλοποιηθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα EPAS του σχολείου έθεσε ως κεντρική δράση του προγράμματος την εμβάθυνση της γνώσης των μαθητών/μαθητριών σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην περιοχή του Έβρου.

Έτσι, οι Junior και Senior Ambassadors του σχολείου προχώρησαν στη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων, μέσω των οποίων παρουσίασαν στη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινωνία τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ως προς τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στον Έβρο.

  • Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, “Γνωρίζοντας την Ευρώπη”
  • Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τόπο μου”

Κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, να παρακολουθησουν συνεντεύξεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη υπηρεσιών της ΕΕ και ευρωβουλευτές, να ενημερωθούν για σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή του Έβρου που χρηματοδοτούνται

από την ΕΕ αλλά και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων πάνω σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα EPAS του ΓΕ.Λ. Τυχερού δημιούργησε ιστοσελίδα, την οποία χρησιμοποίησε ως αποθετήριο υλικού για τα έργα των μαθητών/μαθητριών.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ροδόπη: Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor

Επίσκεψη του Διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού στον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών

editor

Στήριγμα για 130 οικογένειες η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

editor
26/04/2024 19:35