18 Οκτωβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Α.Δημοσχάκης: “Μια νέα “πανεπιστημιούπολη” θα δημιουργηθεί στο Διδυμότειχο”

Η επίσκεψη στις 18 Μαΐου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου και του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕ) Π.Μήτκα στον Έβρο, έφερε την 5η Πανεπιστημιακή πόλη στη δομή της τριτοβάθμιας παιδείας στο Διδυμότειχο!

Ο Βουλευτής του Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ήταν παρών στις συναντήσεις του κ. Συρίγου με τους αρμόδιους φορείς και προέκυψαν αρκετά θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του σε προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: “Το όραμα της διεύρυνσης και της εμβάθυνσης του ΔΠΘ με πεδίο τον βόρειο Έβρο γίνεται πραγματικότητα.

Ήδη δρομολογείται τόσο η παραμονή της Νοσηλευτικής όσο και η ίδρυση της Ψυχολογίας, με δυο τμήματα τα οποία θα στεγαστούν προσωρινά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίζοντας έτσι τον ακαδημαϊκό χάρτη στον Έβρο με πολλαπλά αναπτυξιακά και εθνικά οφέλη. Η οριστική εγκατάσταση των δυο Τμημάτων, δρομολογείται ήδη με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και του τοπικού Δήμου, στον σταθμό του τοπικού ΟΣΕ προκειμένου να υπάρξει σε 16 μήνες από τώρα, η πλήρης και ολοκληρωμένη υποδομή χώρων διδασκαλίας, σίτισης και διαμονής των φοιτητών.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Κυβέρνηση, στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους συντελεστές για τη μεγάλη θωράκιση που επιχειρείται στον ακριτικό τόπο μας!! Ένας, διαρκής αγώνας προβολής διεκδίκησης & ανάδειξης του, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Κάνουμε έκκληση σε όλους όπως συστρατευτούν θετικά στην όλη διαδικασία ολοκλήρωσης του οραματικού σχεδιασμού!

Επιβάλλεται να δράσουμε με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα προκειμένου να υλοποιηθεί τόσο η προσωρινή εγκατάσταση των σχολών στο τοπικό 3ο Δημ. Σχολείο όσο και στην προσωρινή εγκατάσταση αυτού, για εννέα (9) μήνες, στο μέχρι τώρα κτίριο του τοπικού ΑΤΕΙ.

Η ανακαίνιση και ο εκσυχρονισμός των αποθηκών του τοπικού ΟΣΕ θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο του 2022 τη νέα Πανεπιστημιακή κοινότητα του Διδυμοτείχου και μάλιστα στη συμβολή των δυο ποταμών, σε απόσταση 1.500 μ από τις αλησμόνητες πατρίδες μας.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αφαίρεση της πεζογέφυρας στα Λουτρά του δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Δήμος Σαμοθράκης: “Για ποιο λόγο συμπεριλήφθηκε η Σαμοθράκη στο νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης;”

editor

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο γυναίκες για τρεις διαρρήξεις οχημάτων

editor
18/10/2024 5:37