19 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Σαμοθράκης: “Για ποιο λόγο συμπεριλήφθηκε η Σαμοθράκη στο νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης;”

Με πέντε εύλογα ερωτήματα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού ο δήμος Σαμοθράκης ζητά να εξαιρεθεί το νησί από το νέο μέτρο λειτουργίας  των καταστημάτων εστίασης, ενώ παράλληλα ζητά την λήψη ειδικής μέριμνας για την αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων του νησιού που ήδη έχουν δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει η επιστολή “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τα πρόσφατα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του Covid – 19 και συγκεκριμένα στο μετρό για την θέσπιση ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπεριλήφθηκε χωρίς εξαίρεση όλοι Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Για ακόμη μία χρόνια, τρίτη στη σειρά, οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής.

Μετά την θεομηνία του 2017 και τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού, έρχεται τώρα του συγκεκριμένου μετρό, για να πλήξει την οικονομική ζωή του τόπου.

Οφείλουμε να διατυπώσουμε τις εξής εύλογες απορίες:

1. Σε ποια επιστημονικά δεδομένα στηρίχθηκε η κυβέρνηση για την θέσπιση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος;

2. Για ποιο λόγο συμπεριλήφθηκε η Σαμοθράκη στα συγκεκριμένα μέτρα τη στιγμή που στο νησί δεν υπάρχει επιβεβαιωμένα κρούσματα;

3. Πως θα εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του νησιού και ποια εικόνα που δίδεται σε Ελλάδα και εξωτερικό;

4. Μετά το πέρας του ωραρίου των καταστημάτων, που θα κατευθυνθούν χιλιάδες νεαροί επισκέπτες και ποιος εγγυάται την ασφάλεια τους; Πως θα αποφύγουμε τον ανεξέλεγκτο συνωστισμό;

5. Ποια μέτρα έχει λάβει η πολιτεία για την αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων; Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τη Σαμοθράκη, που πλήττεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά;

Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και χρέος όλων μας είναι η προάσπιση της. Θεωρούμε ότι συγκεκριμένο μέτρο, όχι μόνο δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά, που καλείται να επιλύσει.

Ζητούμε την εξαίρεση της Σαμοθράκης από το συγκεκριμένο μετρό και την λήψη ειδικής μέριμνας για την αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, που ήδη έχουν δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνοριοφύλακες: Ολόκληρη η νέα προκήρυξη

admin

Δωρεάν rapid test από 1 έως 6 Αυγούστου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Πάνω από 60.000 αιτήσεις στο supportemployees.yeka για το επίδομα των 800 ευρώ

admin
19/03/2024 10:39