29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Α.Δημοσχάκης σε Κεραμέως: “Να δημιουργηθεί Σχολή Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Σουφλί”

Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης, πραγματοποίησε εχτές, Πέμπτη 6 Μαΐου, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, κ.Αναστάσιος Δημοσχάκης, με την Υπουργό Παιδείας, κ.Νίκη Κεραμέως.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της ίδρυσης μιας απέραντης Πανεπιστημίου-πόλης στον Νομού Έβρου σε αντιστοίχιση αυτής της πέρα πλευράς, της Αδριανούπολης!

Επιπλέον έθεσε το ζήτημα της πολύπαθης Νοσηλευτικής Σχολής στο  Διδυμότειχου, η οποία αναμένει την προαγωγή της από παράρτημα σε τμήμα και την άμεση υπαγωγή της στον γεωγραφικό, διοικητικό και ακαδημαϊκό της χώρο, που είναι το ΔΠΘ, με έδρα την πόλη των Κάστρων, με την οποία είναι και ταυτισμένη. Ενώ παράλληλα, διεκδικεί συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική και την ίδρυση δυο τμημάτων καθιστώντας το Διδυμότειχο 5η Πανεπιστημιακή πόλη του ΔΠΘ.

Για το Σουφλί, επικαιροποίησε την πρόταση, δημιουργίας δύο μετά-δευτεροβάθμιων σχολών, το πρώτο της Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας και το δεύτερο της Υλοτομίας, που συνάδουν με την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Τέλος, πρότεινε την ίδρυση Σχολής Παράκτιας Αλιείας και αντίστοιχης Εσωτερικών Υδάτων, την μεν πρώτη στη Σαμοθράκη και την δε δεύτερη στην περιοχή των Φερών, αξιοποιώντας τον πλούτο του Δέλτα του Έβρου.

Η ίδρυση των ως άνω μετά-δευτεροβάθμιων σχολών θα καταστήσει τον Νομό Έβρο, κέντρο πιστοποίησης των Σηροτρόφων, Μελισσοκόμων, Υλοτόμων και Αλιέων παράκτιας Αλιείας και Εσωτερικών Υδάτων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Υφυπουργό για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελο Συρίγο και το Γ.Γ.Αλέξη Κόπτση με τους οποίους είχε ανάλογη συνεργασία.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή

admin

Ερντογάν: Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι ενάντια στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας

editor

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

editor
29/02/2024 21:02